in

Яко!Яко!

Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко

Закусваме бира с мюсли и пишем тези първи редове, брато. Наздраве за учените, които не си губят времето. Именно те се опитват да убедят света, че бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко, кефира, сиренето и други ферментирали млечни продукти, а ние им вярваме. Твърдят го китайски учени, цитирани от “Фронтиърс ин нютришън” и БТА. Пием и за тях.

Тайната съставка на Крал Чарлз в диетата е коктейл

Благоприятният ефект се дължи на съдържащите се в нея ферменти. Авторите на настоящото изследване от Медицинския университет в Далян, Китай, са оценили състава на пенливата напитка и са установили, че полифенолите и целулозата в нея остават ключови съставки за укрепване на имунната система.

Според учените особено ценни са полифенолите – мощни антиоксиданти с пребиотични свойства. Те създават в храносмилателната система подходяща среда за размножаване на полезни микроорганизми, като подпомагат растежа на лактобацилите и бифидобактериите. Важна роля играят и епикатехинът, катехинът, метилмалоновата киселина и кафеената киселина, които потискат растежа на патогенните микроорганизми.

Изследователите отбелязват, че безалкохолната бира е по-здравословна от обикновената, тъй като не съдържа етилов алкохол. Китайските експерти напомнят, че пивото е полезно за организма само когато се пие в разумни количества.

“Умерената консумация на бира помага за предотвратяване на атеросклероза и сърдечни заболявания, потиска рака и подобрява кръвообращението и имунната функция. Доказано е също така, че бирата има антиоксидантно и подмладяващо действие”, пишат авторите на изследването.

Кефи ли те?

Към националите по футбол нямаме очаквания и пак сме разочаровани

Футболната федерация на Нидерландия плати откуп на хакери