in

Смех!Смех!

Футболната федерация на Нидерландия плати откуп на хакери

Говори се за сума от милион евро

Не само в БФС пият твърдо, брато. Кралската футболна асоциация на Нидерландия (KNVB)  също има своите изцепки и без там да работят Данчо Лечков и Боби Михайлов. Шефовете на “лалетата” са плати откуп на хакери, за да предотвратят публикуването на паспортни данни и друга лична информация на спортисти. Новината идва след изявление на централата.

Според организацията, инцидентът е станал през април. Хакерите са получили достъп до стотици гигабайти файлове, включително паспортни данни, лични карти, домашни адреси, фишове за заплати и медицинска информация. В случай на отказ да платят откупа, нападателите са заплашили да направят всички данни публично достъпни.

“Това ни постави пред дилема без избор, който да ни устройва. Предотвратяването на изтичане на информация в крайна сметка надделя над принципа да не се поддаваме на изнудване”, казаха от футболния съюз.

От организацията, са информирали всички засегнати и се надяват, че плащането на откупа ще попречи на това данните да станат публично достъпни, но не може да го гарантира напълно.

Футболната федерация на Нидерландия не разкри колко е платила на хакерите. Телевизионният канал RTL обаче обяви, че става дума за над 1 милион евро. Кой стои зад нападението също не се съобщава.

Кефи ли те?

Бирата е по-полезна за имунитета от киселото мляко

Not Safe For Work
Click to view this post

Диляна Попова знае как да провокира добро настроение (СНИМКА)