Само за ВИП: Създадоха шал срещу папараци

Само за ВИП: Създадоха шал срещу папараци

Scarf
Не знаем какво е да си известен, брато, но знаем, че това има и своите минуси. Някак си по-отговорно ще гледаш на нещата преди да се напиеш като свиня в събота вечер и да повръщаш в таксито, опитвайки се да му обясниш накъде да кара. Най-големият проблем на известнотта са дебнещите папараци, които винаги знаят как да те принудят да се издъниш.

Сега холандски дизайнер създаде специален шал, който прави хората „невидими“ за светкавиците на досаждащите на знаменитостите папараци.
Новият артикул е с търговска марка ISHU и е дело на моделиера Саиф Сидики. Спецификата на шала е, че той може да отразява светлината на светкавиците отново в обектива на камерата. Лошата новина е, че артикулът е безполезен, когато се снима без помощта на светкавица.

„С моето изобретение искам да подскажа колко важно е личното пространство и никой няма право да го нарушава“, изтъква дизайнерът. С новия шал холандецът се надява знаменитостите да възвърнат неприкосновеността на личния си живот.

Сидики се вдъхновил за шала, след като рефлектори на мотоциклет развалили снимка на негови приятели през 2009 година. Пет години по-късно шалът излязъл на пазара. С него са забелязвани Камерън Диас, Джо и Ник Джонас. Той струва между 268 и 478 долара и може да бъде поръчан онлайн от 22 август.