Ланс – стриптийз с купчина кокаин

Ланс – стриптийз с купчина кокаин

wheelman-il-texano-dagli-occhidi-ghiaccio-lance-armstrong

Ланс Армстронг е един от най-скандалните спортисти за всички времена. Американският колоездач си навлече гнева на целия свят, след като бе уличен в употреба на допинг, а след това наговори куп глупости в своята книга. Сега такава на пазара се появи и срещу него и носи името „Wheelmen“.  Тя разкрива тайните от живота на Ланс и скандалите около него. Представяме ти и малка част от нея, която смятаме, че ще ти хване окото.

Жените и допинга

Армстронг никога не е криел, че се зоби, от жените, с които е бил. Първата му съпруга Кристин Ричард даже е носила таблетки с кортизон на отбора му и е складирала ЕПО в семейния хладилник. Ако Ланс й каже „Изхвърли маслото“, това означавало, че френската полиция идва и допингът трябва да изчезне. Когато се развеждат, двамата се разбират за $15 млн.

Лошото момче

Ланс е имал „огромен апетит“ към момичетата на подиума и фенките на колоезденето. Дори по време на брака. Според Ландис Армстронг често организирал луди купони. По време на тренировъчен лагер Ланс бил цяла нощ в стриптийз клуб, където се отделил в стая с две голи момичета и купчина, „която приличала на кокаин“.

Заплахи и уволнения

Ланс е тормозел всички в отбора. Той не позволявал на другите да имат най-добрата екипировка, но настоявал всички да се зобят. Уволнява треньора Педро Сейлая, защото щадял състезателите от допинг. Освен това бил уплашен, че някой може да го издаде. Веднъж казва на съквартиранта си Джонатан Воутерс: „Сега и ти си на ЕПО, не можеш да напишеш книга за това“. Мъченията на Ландис Ландис е преживял много около Ланс. Веднъж Флойд е бил принуден да лети до Европа 24 часа след операция на бедрото. След като каца, целият му крак е черен заради кръвоизлив. Само седмица по-късно той кара в Обиколката на Белгия. В средата на Тур дьо Франс 2005 Ландис е близо до смъртта след преливане на кръв.

7 дни спорт