in

Яко!Яко!

Чистенето на сняг е опасно за здравето

Внимание, брато, тук сме, за да те предпазим здравословно. Е, ние сме и същите, които ти дават рецепти на дебело и те подканват да пиеш на екс, но сега ще се опитаме да спомогнем и за здравето ти.

Оказа се, че чистенето на сняг може да бъде опасно. Важи най-вече за хора със сърдечносъдови заболявания, но ти това не можеш да си сигурен имаш ли го, нямаш ли го. Важно било да се спазват някои мерки за безопасност, предупреждават лекари от клиниката “Мейо”, където таксата за преглед е над 2.4 лева.

При почистването на сняг с лопата студът кара кръвоносните съдове да се свиват, което води до повишаване на кръвното налягане. При хора със съпътстващи заболявания това само по себе си може да доведе до стягаща болка в гърдите. Индивидите, водещи заседнал начин на живот и страдащи от болести на сърцето, трябва да се консултират с лекар, преди да се заемат с подобна дейност.

Лекарите освен това съветват хората да не чистят сняг, докато пушат, след като са се нахранили или непосредствено след като са употребили продукти, съдържащи кофеин, тъй като това може да доведе до допълнително натоварване на сърцето. Препоръчително е да се пие вода по време на и след почистването, дори човек да не изпитва жажда. Ние си го представяме повече с манерка, пълна с нещо за душата, няма да те лъжем.

Друга важна препоръка е хората винаги да държат телефон подръка, за да потърсят помощ в случай на спешност. Лекарите казват в заключение, че почистването на сняг е тежка дейност, която допълнително натоварва сърцето, и хората със сърдечносъдови заболявания в крайна сметка е по-добре да не се заемат с нея.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

Стоичков наруши мълчанието си за БФС (ВИДЕО)

Отличиха наши приятели с престижна награда в Солун