in ,

Производители на кондоми очакват бум на продажбите през 2022 г.

Всички сме в очакване на една по-добра 2022 година, брато. Не само в професионален план, но и в личен. На това се надяват и пичовете, които произвеждат гумички, така де, кондоми. Водещата компания Karex Bhd, очаква тази година търсенето на продуктите й да се върне на нивата отпреди пандемията. Продажбите на марки, като Durex, са нараснали с 30% през фискалната 2021 г. и са съставлявали 60% от приходите на компанията, в сравнение с 49% година по-рано.

“Когато имаше 40% спад по отношение на потреблението в световен мащаб, сегментът на потребителските стоки на Karex продължи да отчита ръст,” казва пред Ройтерс главният изпълнителен директор на компанията Го Миа Киат. – Тази година очаквам търсенето да се възстанови до нивата отпреди пандемията. Стойността на продажбите може да нарасне дори още повече, тъй като потребителите купуват от по-скъпите продукти.”

За финансовата година, приключила през юни 2021 г., продажбите на компанията са нараснали с 6% спрямо 4% ръст в предходната година, въпреки че тя отчита първата си годишна загуба, откакто излиза на борсата през 2013 г. За финансовата 2022 г. анализатори очакват продажбите да се увеличат с 9%, сочат данни на Refinitiv Eikon.
Го смята, че търсенето ще нарасна вследствие на презареждането с продукти от страна на дистрибутори и държавни агенции, чиито стокови запаси са изчерпани през последните две години.

“Започваме да получаваме много поръчки, които са подадени като спешни,” казва Го.
Компанията си е поставила за цел да произведе 500 милиона латексови ръкавици в завода си в Тайланд до март и възнамерява да увеличи производството до пълния си капацитет от 2.5 млрд. до три години, казва Го.

Кефи ли те?

Сменят името на село Фъки заради Фейсбук

Not Safe For Work
Click to view this post

Кошмар: Жена опита да вдигне “самолета” на мъжа си с монтажна пяна