in ,

Сменят името на село Фъки заради Фейсбук

Жителите на село Фъки са решени на всичко, за да сменят името на своето населено място, брато. Следващата история ни отвежда в студена Швеция, където една малка част от населението на страната си има своя нестандартен, но значим за тях проблем.

Петицията вече е в ход, но крайната дума има държавна институция, която със сигурност ще вземе предвид факта, че името датира от 1547 година, се казва в материал на RT.

В селото има едва 11 къщи, но техните собственици вече имат предложение за ново наименование – Далсро, което означава тихо и спокойно място.

“Тук е много приятно и спокойно за живеене – обяснява един от жителите. – Никой не иска да се мести, но всички искат промяна на името му.” Проблемът е, че рекламите, които пускат във Фейсбук за наемане на вили през лятото, не получават гласност от Фейсбук, тъй като алгоритъмът на социалната мрежа засича думата като мръсна.

Преди година в Австрия бе разрешен подобен проблем, а местното село Фъкинг вече се казва Фъггинг, за да не се получават грешки.

Кефи ли те?

Читателите на Brato.bg разказват вицове, има добри

Not Safe For Work
Click to view this post

Производители на кондоми очакват бум на продажбите през 2022 г.