in ,

Вендинг машината, която продава кураж, приятелство и увереност

Имаме нужда от повече позитивизъм в този живот, брато. Писнало ни е от мрачни новини и нацупени хора, мислещи негативно. Но за целта трябва да пием от сутринта, а това не е особено здравословно.

Но в Австралия са намерили друг начин да носят оптимизъм. Там са разработили необичаен автомат за напитки, който вместо вредни чипсове пуска “снакс” на настроението. И това не е храна. В зависимост от емоционалните нужди можеш да купиш пликче с кураж, увереност, приятелство.

Изпълнителите Елизабет Командер и Марк Стармарк са създали вендинг машина. Художниците са я разработили заедно с експерти в областта на психическото здраве, за да продават на хората приятни малки неща, които да отговорят на специфичните емоционални нужди.

“Живеем в общество, в което физически ни нужди са задоволени, а емоционалните и психологическите остават на заден план.”

За долар и половина долар купувачът получава пакет с храброст, увереност, въображение – като цяло, с неща, от които толкова често се нуждаем. Ако решиш да се спреш на доза “приятелство”, то няма да намериш профил на човек във Фейсбук, който да добавиш. Но ще има карти със съвети как нови хора да влязат в живота ти. Освен картите пакетите могат да съдържат моливи и дори малки комплекти за оригами. Храна също се намира – шоколадови пръчици за настроение. Но никога не се знае в коя торба се крият. Проектът е наречен “Стоки за душата”.

Препоръчваме ти още: В Китай заработи автомат за продажба на коли

Кефи ли те?

Какво се случи със страницата на Пабло Ескобар?

Правят “гробища” от дизеляци на Volkswagen