В Китай заработи автомат за продажба на автомобили

В Китай заработи автомат за продажба на автомобили

Китайският интернет гигант Alibaba и американският автомобилен производител Ford откриха в Гуанджоу, Южен Китай, автомат за продажба на автомобили, брато. Машината е на принципа на автоматите за кафе и закуски, само дето „плюва“ коли. Процесът на придобиване на возилата е толкова лесен, колкото и при покупка на минерална вода. Китайците обещават, че засечки няма да има.

20-метровият вендинг автомат, които представлява площадка на няколко нива с над 40 модела форд, включително Explorer SUV, Mustang, Edge и Everest. Купувачът трябва да избере колата, която му харесва, да я отбележи на специалното мобилно приложение TMall.com, да плати сумата (или 10% от стойността, ако я взема с кредит) и да си вземе колата от апарата. При разсрочено плащане клиентът изпраща сумата всеки месец през китайската система Alipay.

Потенциалните купувачи могат да вземат освен това колата за 3-дневен тестдрайв. Механизмът за избор на колата е аналогичен на този при покупка и пак се извършва чрез мобилното приложение.

От Alibaba заявиха, че в бъдеще подобни автомати ще бъдат инсталирани в Пекин и Ханджоу.