in , ,

Правят “гробища” от дизеляци на Volkswagen

Компанията Volkswagen е изкупила от американските си клиенти над 350 000 дизелови автомобила по споразумението за „Дизелгейт”, брато. Германският производител е платил около 7,4 млрд. долара, за да събере машините на 37 площадки, пръснати из цяла Америка.

Една от тези площадки, мязаща на гробище, бе показана от агенция Reuters. За автомобилите се полагат необходимите грижи, като периодично те преминават техническо обслужване. Във Volkswagen са убедени, че ще успеят да ги продадат на пазара за употребявани коли, след като властите дадат одобрениe. Другият вариант е да бъдат изнесени зад граница.

Taзи вълнa щe e oщe пo-cилнa, ĸaтo ce имa пpeдвид, чe дeceтĸи гpaдoвe в Eвpoпa, вĸлючитeлнo и в Гepмaния зaпoчвaт дa въвeждaт oгpaничeния зa изпoлзвaнeтo нa дизeлoви aвтoмoбили.

Преди 2 години компанията се договори с властите в САЩ, за да може да се даде шанс на клиентите. Те имаха право да избират – или да продадат колите си на производителя, или да ги ремонтират безплатно. И в двата случая клиентите получиха и финансова компенсация.

През април 2017 г., компанията бе осъдена на тригодишна пробация, след като се призна за виновна в три вида престъпления и плати 4,3 милиарда долара санцкии. Производителят на автомобили бе инсталирал в колите си специален софтуер, умишлено занижаващ стойностите на излъчваните вредни емисии, в 11 млн. свои автомобили. По този начин бе установено, че концернът е заобикалял строгите еко регулации в продължение на години. По-късно стана ясно, че всъщност двигателите на колите са изхвърляли до 40 пъти над европейските норми за азотен оксид.

Снимки: Reuters

Кефи ли те?

Вендинг машината, която продава кураж, приятелство и увереност

Островът с размер на футболно игрище, на който живеят 1000 души