Компания се извини, след като неин влак потегли 20 сек. по-рано. Не е БДЖ

Компания се извини, след като неин влак потегли 20 сек. по-рано. Не е БДЖ

Железопътна компания публикува извинение, след като неин влак е потеглил от перона 20 секунди по-рано, брато. Бързаме да вметнем, че не става въпрос за БДЖ, а за ръководството на японската железница „Цукуба Експрес“. Тя изрази „искрените си извинения за неудобството“, причинено от ранното потегляне на влака по направление Токио-Цукуба.

В изявлението на компанията се посочва, че превозното средство е трябвало да потегли точно в 9:44:40 ч. местно време, а не в 9:44:20 ч. Според началството грешката е станала, тъй като персоналът във влака не е проверил разписанието.

Химнът на БДЖ, брато

„Екипажът не е проверил достатъчно добре времето за тръгване и е извършил процедурата за потегляне“, се казва още в текста.

В него се посочва, че нито един от пътниците не се е оплакал от промяната. В Япония – страната с най-надежден жп транспорт, е изключително необичайно влак да потегли в различно от посоченото време. Линията „Токайдо“, която свързва столицата с град Кобе за момента е най-многолюдният маршрут в света, като всяка година по нея преминават около 150 млн. пътници.