in

Така щеше да изглежда Wi-Fi, ако беше видим

1 (1)

Как ли щяхме да живеем, ако виждахме Wi-Fi вълните, благодарение на които четеш и този текст? Художникът Николай Лам дава отговор на въпроса в материал за сайта My Deals.

Wi-Fi е енергийно поле, което се предава на вълни. Вълните имат определена височина, разстоянието между тях също е различно и пътуват с определена скорост. Разстоянието между Wi-Fi вълните е по-късо от това на радио вълните и по-дълго от разстоянието на микровълните. Wi-Fi вълните са уникална възможност за пренос на данни, като са толкова добре измислени, че не могат да бъдат прекъснати от други сигнали. Представи си каква какафония щеше да бъде, ако с включването на компютъра започваш да чуваш разговори от мобилните мрежи покрай теб.

2 (1)

На изображенията се използват различни цветове, за да се покажат невидимите Wi-Fi канали, които съставят цялостния Wi-Fi сигнал. Wi-Fi полетo обикновено e сферичнo или с елипсовидна форма, като най-добрият му обхват е 20-30 метра, но зависи от рутера. От нашия скромен опит пък можем да ти кажем, че когато духа вятър или вали дъжд, сигналът е различен. Най-добре е на кабел, но само с един гол кабел не можеш да четеш Brato.bg на басейна, на плажа и в парка.

3 (1)

4 (1)

Ако Wi-Fi вълните бяха видими, те със сигурност щяха да бъдат атракция. И щяхте да ходите с гаджето на местата с повече такива вълни, за да им се любувате. Те щяха да бъдат и по-голяма атракция от НДК-то в София, а новодошлите студенти щяха да се снимат първо с тях, нежели с Националния дворец на културата.

Кефи ли те?

Как Джобс дава името на Apple

Секс и бира помагат при махмурлук