in ,

Смех!Смех! ПлачаПлача

Отборите, за които ни е жал този сезон

Краят на сезон 2023/24 е близо, брато, а веднага след това започва Евро 2024. Бирата е ясна, остава да научим само кои ще са шампионите. Но освен победители, на тоя свят има и губещи. А има и отбори, за които ни е жал. Тук сме с кратък списък на онези, които предизвикват съжаление у нас през последните 10-12 месеца (за някои и повече).

Още реклами, които трябва да бъдат забранени

Левски

Няма как, трябва да започнем с нещо българско. А “сините” са перфектният пример. На “Георги Аспарухов” миналото лято биха тъпана, че ще стават шампиони. Вярно, никой не вярваше, но пък бяха толкова убедителни, че човек се замисли. Първо го каза Даниел Боримиров, който е изпълнителен директор в клуба, защото всички други постове вече ги е изпълнявал. После тази мантра посочи и Милен Петков…така де, Николай Костов. Двамата са род, освен че си приличат. Накрая и футболистите започнаха да обясняват, че предстои нещо специално и е напълно възможно да са шампиони. Сега, 10-12 загуби по-късно “сините” са пети, Европа изглежда също толкова далеч, колкото и Марс, а от отпадането за Купата на България мина почти толкова време, колкото и от последната важна победа на националите. Забавна е и съдбата на Ники Костов, който щеше да получи нов договор без значение от резултатите, а сега се снима в Денсинг старс с Илиана Раева, вероятно надяващ се на място в журито догодина. Може, може, важното е да е далеч от “Герена”.

Ман. Юнайтед

“Червените дяволи” са всичко онова, което НЕ бяха при сър Алекс Фъргюсън. Дори при Дейвид Мойс и Луис ван Гал. Сигурни сме, че ако се пуснат в родната А група, пак няма да са шампиони. С играчи като Хари Магуайър, Антони, Джони Евънс и мениджър Ерик тен Хаг просто ситуацията е обречена, колкото и пари да дават за нови. Има една максима в ските, която гласи, че за да се научиш да караш, първо трябва да се научиш да падаш. Ако бяха скиори, Юнайтед щяха да са №1 на всяка писта. Но не са. Завършиха последни в своята група в Шампионска лига, във Висшата лига ги изпревари дори Челси, а дотук през кампанията инкасираха над 80 парчета в собствената врата, пазена от човек, за когото бяха платени 55 млн. Това наистина е нелепо. И няма как да не ти е жал поне малко.

Барселона

Много шум за нищо и при каталунците. Дори Жирона е пред тях в класирането. ПСЖ ги би с 4:1, за да отпадне после от Борусия Дортмунд, а Реал Мадрид спечели Ел Класико в Мадрид, Каталуния и Саудитска Арабия. И все убедително. За капак Шави първо обяви, че си тръгва, а после реши да остане, с което допълнително развали настроението на феновете. И все пак не може да им се отрече, че поне продължават да създават футболисти чрез своята академия и светлина в тунела има. Нещо, което не можем да твърдим за много други отбори.

Байерн

Трудно може да ти е жал за отбор, който прибира всички добри футболисти в Германия, а после им вкарва толкова, колкото може – 5, 6, 7 и нагоре. Тъпо е! Тази година обаче това не е така. Баварците сдадоха титлата на отбор, който никога не я бе печелил – Леверкузен. За Купата на Германия бе елиминиран от третодивизионен тим, какъвто е Сааррюкен, а в Шампионска лиг…е, там всички знаем какво се случи. Един поляк си върна за всичко онова, което Адолф си позволи да им стори. Е, Хари Кейн също спомогна със своята аура на шампион. И това дори не е всичко. Байерн ще има нов треньор това лято, но никой не знае кой ще е той, защото вече трима им отказаха. Ники Костов е свободен, Нико Ковач – също. Но сякаш няма да помогнат особено.

Кефи ли те?

Майк Тайсън към Джейк Пол: Животът ти е в опасност

Трейлърът за Гунди чупи рекорди