in

Яко!Яко!

Трейлърът за Гунди чупи рекорди

Филмът за Гунди още не е тръгнал по кината, брато, а вече чупи рекорди. За по-малко от седмица след премиерата си официалният трейлър на „Гунди – Легенда за любовта“ се превърна в най-успешния в историята на българското кино. С рекордните 2,5 милиона гледания на всички платформи, въпросните карди разчувстваха и покориха сърцата на зрители от цяла България. Филмът тръгва по кината от 18 октомври, а историята има за цел да увековечи този достоен човек, обединител на нацията, който е много повече от легенда на един футболен отбор.

Излезе дългоочакваният трейлър на филма за Гунди (ВИДЕО)

Продукцията е като машина на времето, задвижена от над 600 човека екип, в това число над 150 актьори. Подготовката на сценария отнема 5 години, а предварителната работа за снимките около година. За да бъдат пресъздадени мащабните сцени с публика и пълни стадиони, са използвани множество специални ефекти и компютъра анимация. А за пресъздаването на епохата актьорите и масовката сменят близо 3000 костюма, създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време.

Декорите и самите локации също са внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на самите снимки, така че да пасват съвършено на историята. Така близо 200 сцени и над 1000 гледни точки (сетъпи на камерите), заснети със специални анаморфни обективи, ще оживеят на големия екран и ще разкажат романтичната история на великия Георги АспаруховГунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка МарковаЛита (Александра Свиленова).

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов и Александра Свиленова, във филма ще видим още Димитър Маринов (Аспарух, бащата на Гунди), Параскева Джукелова (Мария, майката на Гунди), Пенко Господинов (агент на Държавна сигурност),  Владимир Люцканов (Генерала), Александра Костова (Лидка, сестрата на Гунди), Емил Марков (арх. Марков, бащата на Лита), Биляна Петринска (Марена, майката на Лита), Николай Урумов (Коце Георгиев, треньор на „Левски“), Владислав Карамфилов – Въргала (Георги Генов, треньор на „Ботев – Пловдив“), както и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

Сценарист на филма е Емил Бонев, режисьор Димитър Димитров, оператор Борис Славков. Продуценти на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“.

Кефи ли те?

Отборите, за които ни е жал този сезон

Каби Лейм учи Уил Смит и Мартин Лоурънс как се отваря буркан (ВИДЕО)