in

Яко!Яко!

Продават на търг Златна топка на Марадона

Ако си фен на футбола и колекционер на футболни артикули, но следващите няколко реда са за теб, брато. Златната топка на самия Диего Марадона, връчена му за най-добър футболист на Световното първенство през 1986 година, ще бъде продадена на търг във Франция през юни, съобщиха от аукционна къща Aguttes.

Това е първият подобен приз, който отива на търг, но преди да попиташ колко струва трябва да споделим, че стойността й все още не е определена. Вероятно става въпрос за поне няколко милиона. Не бихме ги дали, но бихме ги взели. 

Дон Диего почина през 2020 година, а смъртта му предизвика траур в Аржентина. Приживе, той спечели наградата след като изведе Аржентина до триумф на Мондиала в Мексико, където вкара пет гола.

Наградата на Марадона от Мондиал 1986 бе изчезнала, преди да се появи сред няколко трофеи в аукционна къща. Наскоро тя бе поверена на Aguttes, която проведе разследвана за произхода на отличието и успя да удостовери, че това е точно призът, връчен на покойния аржентински футболист.

Кефи ли те?

Подвижният хотел California – перфектният план за лятото

Нов трейлър на Кралството на планетата на маймуните