in

Подвижният хотел California – перфектният план за лятото

Най-успешният кемпер е хит от над 35 години

От 2003 г. насам най-успешният кемпер в своя клас Volkswagen California се произвежда изцяло самостоятелно в завода на марката в Хановер. След над 20-годишен период на производство и две моделни поколения дойде време за пълно обновяване на популярния дом на колела. Новата генерация ще бъде представена на 7 май. Но преди това да се случи, настоящото поколение ще бъде отпразнувано с лимитирана серия California 6.1 Last Edition от 1500 автомобила.

Какво да правиш, когато си забравиш ключовете в колата (ВИДЕО)

Славната история на California започва през 1988 г. с конструирането на специална кемпер версия на основата на поколението T3 на Transporter. Моделът се предлага с възможност за поръчка в два цвята – бял Pastel White и червен Masala Red, а дизайнерите на интериора демонстрират чувство за стил с изчистените форми на кухненския бокс в бяло-сиво изпълнение. Кемперът струва 39 900 германски марки – атрактивна цена, която наред с интелигентните детайли и издръжливата, надеждна техника на микробуса Transporter веднага превръщат California в бестселър.

През следващите години California еволюира от специален модел в самостоятелна моделна серия. Смяната на поколенията от T3 към T4 през месец август 1990 година представлява истинска техническа революция. След четири десетилетия производство на модели Transporter със задно предаване и четирицилиндрови боксерни двигатели, инженерите преместват двигателя и задвижващите колела на предния мост. Тази революция води до коренна промяна и на дизайна, ходовата част, двигателите и вътрешното пространство. Моделът вече е в състояние да предложи значително повече простор, особено в задната част на каросерията и California T4 се възползва перфектно от тези предпоставки. Рекламният слоган гласи – „Хотел California. Тихо местоположение, удобно обзавеждане, гарантирани панорамни гледки“, правейки препратка към великия хит на групата Ийгълс и едноименния хотел в Западен Холивуд, за който се пее в него.

Източник: Труд News

Кефи ли те?

Пиян полицай катастрофира в нощта на Великден

Продават на търг Златна топка на Марадона