in

Яко!Яко!

Доживотен затвор за бившия президент на китайския футбол

Бившият президент на Китайската футболна федерация (КФА) Чън Сюйюан получи доживотен затвор заради корупция, съобщават местните медии, цитирани от агенция ДПА. Само по себе си това е много добра новина, жалко само, че е талкова далеч от България.

Най-бързият гол на национално ниво (ВИДЕО)

Тук един колега на Чън си тръгна с думите, че “никой не може да отрече постигнатото през последните 18 години”. Съдът в провинция Хубей постанови, че Чън е злоупотребил с позицията си като президент на КФА и е получил подкупи за над 81 милиона юана (около 11.42 милиона долара – б.пр.), добавя агенция Синхуа. Според съдебните власти, той е “нанесъл огромни щети” върху местния спорт и не е спазвал законите за свободната конкуренция.

Разследването срещу Чън бе оповестено публично през февруари 2023, а обвиненията бяха повдигнати през септември. Това е пореден сериозен удар върху китайския футбол, пише ДПА. Националният отбор се е класирал само веднъж на световни първенства и подозренията за корупция на ръководни постове стават все по-чести. Последните са срещу бившия футболист на английския Евертън и временен селекционер на националния отбор Ли Те.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

31 години по-късно Уди Харелсън отново играе баскет (ТРЕЙЛЪР)

Вратарят на азерите: Ако бях фен, нямаше да дойда на мача с България