in

Яко!Яко!

Търси брой 2 на списание “Агамор”

За феновете на книги-игри

Спомняш ли си книгите-игри, брато? Ако да, то продължи да четеш. Ако не – премини на предишния ни материал за тях: ЦЪК.

Година по-късно, списанието за книги-игри „Агамор“ се завръща с втория си брой, посветен на страшното и хоръра. В него читателите ще могат да намерят цели 6 страшни книги-игри, от български и чужди автори.

В „Кинцуги“ от Пиер Сенсфелдер, светът е опустошен от Новата чума, а човечеството потъва в амнезия. Самотен наемник поема поредната жестока мисия, в опит да си осигури спасителни инжекции мемзин. Каква е цената на спомените и колко можеш да жертваш, преди да загубиш човешкото в себе си, ще решиш ТИ, читателю!

„Черната смърт и венец от зюмбюли“ на Виктория Хенкокс ще те пренесе в един град, покосен от най-кошмарната епидемия в историята. Ако имаш късмет и оцелееш, може да научиш какъв е истинският произход на Чумния лекар! Готов ли си да откриеш кой стои зад маската?

„Мелинда: Измяната“ от Кирил Иванов е продължение на сагата за огнената магьосница Мелинда. В това екшън приключение, тя ще трябва да използва целия си огнен арсенал, за да възпре поне малка част от ужасите на войната. Потопи се във фентъзи средновековие, изпълнено с гоблини и магия!

„Градчето“ от Николай Николов – Козия – няма да откриеш на никоя карта, ала то ще те открие. Там те чакат. Жителите му живеят в абсурдна гротеска, излязла от болни кошмари. Но дали живеят наистина или са бледи сенки на отвратителни грешници? Трябва да се измъкнеш от зловещата хватка на Градчето… а това е много, много трудно. Защото Адът иде за теб.

„Нощта на демона“ от Рони Мейдей, разказва за демонолога Уилям, който си има проблем. Проблем, който го преследва и отнема живота на любимите му хора. Сега съдбата го среща с красивата вещица Лоурън, към която той започва да таи чувства. Ще успеят ли двамата заедно да преживеят Нощта на демона зависи само от теб, читателю!

„Преди изгрев слънце“ от Лука Капече е последната книга-игра в броя. В тази мрачна приказка ще проследиш историята на вампира Ник, на когото остават броени часове, преди изгрева на слънцето да сложи край на вековния му живот. Или пък не? От теб, читателю, зависи дали той ще успее да се измъкне и да постигне отмъщение, чакащо от хиляда години!

На страниците ще намериш още:
– интервю с неостаряващия Джордж М. Джордж, който готви нова книга-игра;
– подробен обзор на интерактивната литература в Италия;
– анализ на най-страшните книги-игри, излизали досега в България;
– репортаж от фестивала на фантастиката „През 9 земи“;
– цялостен разбор и оценка на поредицата „Призвание герой“;
– нова рубрика, посветена на гейм дизайна;
– информация за текущите конкурси за книги-игри;
– нагорещяващ куиз за най-напреднали;

Списанието може да намериш на щанда на книгите-игри на предстоящия Панаир на книгата в НДК.

За най-нетърпеливите, то може да се поръча и от този ЛИНК, а може и от ТОЗИ.

Кефи ли те?

10 Points
Upvote Downvote

Ема Стоун и Уилям Дефо са „Клети създания“ (ТРЕЙЛЪРЧЕ)

Сийленд – най-малката държава в света, която се намира в Европа