in

ПлачаПлача

Отиде си още един актьор, участвал в “Семейство Сопрано”

Актьорът Бърт Йънг си отиде от този свят, брато. На 83-годишна възраст той реши, че е време да се събере с Джеймс Гандолфини и останалите, с които участва във великия сериал “Семейство Сопрано”, но поради една или друга причина вече не са сред нас.

Номиниран за “Оскар” за най-известната си роля на Поли Пенино във филма “Роки”, Йънг издъхна на 83-годишна възраст, съобщават световните осведомителни агенции. Причина за кончината му не се посочва.

30 актьора от “Сопрано”, които починаха по време и след сериала

Йънг, истинското име на когото е Джералд Томазо Делуиз, е изучавал актьорско майсторство в прочутата школа на Лий Страсбърг. Той гради кариера, играейки предимно корави типове и италиано-американски персонажи в киното и телевизията.

Най-известната му роля е на Поли Пенино – месар алкохолик, приятел и брат на възлюбената и бъдеща съпруга на главния герой Роки Балбоа (Силвестър Сталоун) в оригиналния филм “Роки” от 1976 г. Ролята на Поли носи на Бърт Йънг номинация за “Оскар” за най-добър актьор в поддържаща роля. Йънг се завръща в образа във всичките филми от оригиналната поредица “Роки”.

Бърт Йънг се е снимал и във филми като “Китайски квартал”, “Папата от Гринуич Вилидж”, “Отново на училище” и “Имало едно време в Америка”. Сред телевизионните роли на актьора са в сериалите “Военнополева болница”, “Барета”, “Закон и ред”, “Семейство Сопрано”.

В по-късните си години Бърт Йънг се изявява в театъра, както и като художник, чиито творби са излагани в галерии по целия свят.

Кефи ли те?

Рапър възпя “подвизите” на БФС (ВИДЕО)

Каним те на кулинарен фестивал в Северозапада