in

Яко!Яко!

Каним те на кулинарен фестивал в Северозапада

Ако се чудиш какво да правиш тази неделя, то ние имаме нещо, което включва мекици и адреналин, брато. Интересно, а? Адреналинът е заради местоположението – село Върбица у Северозапада. От друга страна обаче се очаква да е адски вкусно.

Ако си решил да уплътниш този уикенд с туризъм един от последните топли дни у нас, то това може би е за теб. Втори кулинарен фестивал “На кафе с мекица в село Върбица” ще се проведе в неделя, 22 октомври, във врачанското село. Началото ще е в 10 часа, на централния площад в населеното място.

Посетителите ще имат възможността да опитат едни от най-добре приготвените традиционни мекици на Северозапада, като се очаква в приготвянето им да се включат поне 10 майстори от селото, казаха за БТА организаторите. С още вкусни деликатеси като баници и питки във фестивала ще участват и представители на читалищата от селата Вировско, Тишевица, Горно Пещене и Лиляче. Всички ястия ще бъдат продадени на търг, а събраните пари ще бъдат предоставени за довършване на изографисването на местния храм.

В програмата е предвидена кулинарна надпревара за най-вкусна мекица, състезание по надяждане с пърженото лакомство, детски игри и томбола с награди. За настроението на посетителите ще се погрижат Райко Кирилов и танцов състав към НЧ „Развитие -1869″ в град Враца.

Кефи ли те?

Отиде си още един актьор, участвал в “Семейство Сопрано”

Мъж с трансплантирано сърце от прасе живее вече повече от месец (ВИДЕО)