in

Баба от Свищов даде 29 хил. долара на мним адвокат

Следващите редове не са смешни, а тъжни, брато. Ако имаш възрастен родител или роднина, поговори с тях, обясни им, че нещата не стават така – с обаждане по телефона и даване на сериозна сума пари.

Поредната жертва на Ало измамници е жена на 81 години от Свищов. Тя е дала 29 хиляди долара на мним адвокат и мним служител на българското посолство в САЩ.

Телефонна измама по схемата „пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент със загинало лице“, разследват служители на полицейското управление в Свищов, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Измамата е станала на 28 септември, а около 21:30 ч. съдействие в управлението е потърсила 81-годишна жена. Тя обяснила, че същата вечер на домашния ѝ телефон неколкократно се обаждали двама непознати, представили се съответно за служител на българското посолство в САЩ и адвокат.

Те я “информирали”, че синът ѝ е блъснал жена на пешеходна пътека в САЩ и е причинил смъртта й. За да му „помогнат“ ѝ поискали 50 000 долара. Жената събрала около 29 000 долара и в предварително уречен час ги предала на непознат мъж, определил ѝ среща пред заведение в крайдунавския град.

Впоследствие установила, че е станала жертва на телефонни измамници и сигнализирала в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Това е пореден случай, при който възрастни хора стават жертва на телефонни измами по схемата „пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент със загинало лице“, припомнят от полицията.

Кефи ли те?

-2 Points
Upvote Downvote

Арестуваха куклата Чъки в Мексико

Как да оцелееш по време на избори