in

Яко!Яко!

Защо да пиеш чаша вода преди сън

От години пием по чаша вода преди лягане, брато. Е, понякога я заменяме с 4-5 бири, но това е само през уикенда (в повечето случаи). Това с водата го правим без да знаем защо, но шестото ни чувство подсказва, че е за добро.

Сега получихме и компетентен отговор по темата. Даде го диетологът Людмила Бабич, която в случая разкрива ползите при високи температури, каквито са в момента. Тя опровергава твърденията, че течноти преди сън водят до подуване на корема.
“В жегата, напротив, преди лягане трябва да пиете вода, например в количество една чаша”, казва експертът, предаде Актуално.
„Водата няма нищо общо с това. Напротив, липсата на течност причинява подуване, защото дехидратираното тяло страда и всъщност се опитва да се отърве от тези проблеми като задържа влага“, казва експертът.

В жегите е полезно да изпиеш първата чаша вода (за предпочитане топла) веднага след ставане от леглото – това активира чревната подвижност, а също така ускорява процеса на очистване на черния дроб от натрупаните в него токсини. Що се отнася до навика да се пие вода преди лягане, лекарят препоръчва да се консумира минерална негазирана вода в количество от 200-250 ml.

„Водата допринася за разреждането на кръвта, а това е важно за предотвратяването на кръвни съсиреци, които са една от основните причини за инфаркт и инсулт“, отбелязва специалистът.

Кефи ли те?

“Привидения в къщата” обещават смях и тръпка на големия екран

Взе ли “Юнайтед” Магуайър на вратарите? (ВИДЕО)