in

Франция забрани на държавните служители “Тик Ток, “Туитър” и “Инстаграм”

Край на кефа за държавните служители, брато. Е, не у нас, а във Франция. Там трябва да се върши работа, тук – да се убива времето. Местното правителство взе решение да спре достъпа им до развлекателни платформи като “Тик Ток”, “Инстаграм” и “Туитър”. За реденето на пасиенси нищо не се споменава.

“За да гарантира киберсигурността на нашите администрации и държавни служители, правителството реши да забрани развлекателни приложения като “ТикТок” на служебните телефони на държавните служители”, каза той в изявление.

Изключения ще има единствено по професионални причини, като например институционална комуникация на администрацията. А куп западни правителства и институции вече забраниха “ТикТок” през последните седмици, включително парламентът на Обединеното кралство, нидерландската и белгийската администрация и парламентът на Нова Зеландия. Ние също сме забранили на наши приятели да ни пращат линкове от тази плотформа. Това са същите онези хора, които твърдят, че нямат време да четат книги.

В края на миналия месец Европейската комисия и Съветът на ЕС забраниха “ТикТок” на телефоните на персонала поради съображения за киберсигурност. В световен мащаб нараснаха опасенията за възможността китайското правителство да има достъп до данните за местоположението и контактите на потребителите чрез “БайтДенс”, китайската компания – майка на “ТикТок”.

Добрата новина е, че никой не е забранил “Как да оцелееш в България”. Книгата, която върви в комбинация с доброто настроение!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

В Скопие ликуват: България е най-слабият отбор на Балканите

Задържаха полицай с над килограм и половина марихуана