in

Яко!Яко! ПлачаПлача Шит!Шит!

Господа управници, малко ни е скъпичко

Животът в България е пъстър, брато. В най-бедната страна в Европейския съюз от край време всичко е скъпо заради ниските заплати и комичните пенсии. E, днес вече е безбожно. Инфлацията е добра опорка и бърка дълбоко в и без това скъсания джоб на българина. В същото време там, в парламента, 240 тулупи продължават да си играят игрички, отказвайки да съставят правителство. Никой не мисли за народа, а за собствения интерес. Задават се поредни избори, дотогава стискаме палци поне зимата да бъде благосклонна.

Топ 5 мъжки неща, които можеш да започнеш да правиш от днес

Само за месеци нещата от трудни станаха извратени. Яйцата не са златни, но ги плащаме като такива – 50 стотинки парчето. Прясното мляко вече гони 4 лева, а киселото в най-добрия случай може да се намери за 1.3 лева на промоция. Билетът за градския в столицата също се радва на нови цени, а докато разучаваме новите правила за возене в градския получаваме смс от телекома “Информираме Ви, че месечните абонаменти за мобилни услуги ще бъдат индексирани със средногодишния индекс на потребителските цени на Национален Статистически Институт за 2022г. с 15.3%, считано oт м.февруари.” Мерси!

Излизаме от магазина с продукти за 20 лева, но плик не ни трябва, тъй като за тия пари сме взели само няколко неща, които спокойно могат да се носят в ръцете. Замисляме се дали не е по-евтино да хванем самолета и да отидем да си напазаруваме като хората в Германия, например. Или поне до Гърция. Почти сме сигурни, че ще излезе по-евтино.

Вече сме в ресторант. Не се глезим, но имаме среща с приятел. Супата е между 5 и 7 лева, бирата е на сходни цени, а обслужването кисело като зелето в бидона. Добре, че е то, че иначе. Пием на бавни глътки, защото трябва да поръчаме нова, а тя също струва пари. С носталгия си спомняме за времената, в които пивото беше около 2 кинта по заведенията. В спомените ни този момент сякаш не бе чак толкова отдавна, но изглежда безвъзвратно отминал.

А още дори не е влезнало еврото, въпреки голямото желание на политиците. Не ни се мисли после какво ще става. Господа управници, едва ли четете тези редове, но трябва да ви го кажем – стана ни малко скъпичко. И това спокойствие или по-скоро апатия на българския народ няма да продължи още дълго, защото гладът е по-силен от тока. Събудете се, отворете си очите, ако трябва се полейте с кофа с ледена вода, но не  заради ice bucket challenge. А защото скоро калпаво наредените павета пред парламента могат да влязат в употреба…

Кефи ли те?

19 Points
Upvote Downvote

Казват, че животът е велик с Брад Пит и Марго Роби в скандалния епос „Вавилон“

„Ливърпул“ – „Челси“ и още футбол по телевизията в събота