in ,

Д-р Кукова: Умерено направените естетични процедури подчертават вече красиви черти

Пролетта е тук, а с нея се променя както времето, така и тялото ни, брато. И не, не е виновна само бирата за това. Признаваме, че екипът на Brato.bg вече е на възраст, на която мисли как да вземе повече от природата и да съхраним не само някои важни органи, но и външния си вид. Не сме нарциси, но, когато си прехвърлил 30-те тялото започна да си прави шеги с теб и не всички са яки. Именно затова потърсихме д-р Камелия Кукова, която има няколко съвета за нас, а ние искаме да я питаме не едно и две неща. Ослепителната докторка е част от екипа на клиника Derma-Act, където не крием, че ходим, за да оправят последиците върху телата ни от някои наши грешки в миналото. Въпреки натоварения си график, д-р Кукова намира време и за спорт. Вярва, че той е избор за водене на здравословен начин на живот. Не можем да не се съгасим с нея, а и като я погледнем рязко ни се приисква младите дами (и господа) да вземат пример от нея.

Д-р Кукова, простете предварително притеснението ни.Ставаме малко сприхави при вида на красива и интелигентна жена. Често ли ви се случва?
– Не съм го забелязала досега, но Ви Благодаря за комплимента, чувствам се поласкана.

– Пролетта дойде, какъв е първият бюти съвет, който бихте дали на женската част на нашите читатели? Ние да си кажем – гласуваме за лазерната епилация. Прекрасно е усещането на нежната и гладка кожа на жената …
– Както всички знаем, лазерната епилация е най-ефикасният и съвременен метод за премахване на нежеланото окосмяване, с което постигаме дълготрайни резултати. В нашата клиника разполагаме с лазери, които умело се справят с нежеланото окосмяване, дори и при кожи с тен.

– Споменахме лазерната епилация, но сме чували, че през летните месеци тя не е препоръчителна. Мит ли е това?
– 
Съветваме нашите пациенти и всички, които се подлагат на тази процедура, да се пазят по време на летния сезон. Да ограничат слънцеизлаганвето, или ако го правят, то да не е непосредствено преди или след процедурата.

– Дамите имат голям комплекс от целулита, особено с настъпване на летните месеци. Да си признаем като мъже – за нас това не е драма, харесваме си ви всякак. Но все пак, има ли процедури, които спомагат за премахването му?
– 
Борбата с целулита понякога може да бъде изтощителна и много често неуспешна. За голяма част от нас – жените, това представлява проблем. Ние в клиника Derma-Act разполагаме с голям набор от процедури, които ефективно се борят с появата на целулит. Една, от които е с апаратът BTL Emtone, въздействащ едновременно и директно върху петте причини за неговата поява, а именно: уголемени мастни депа, увредени колагенови влакна, липса на еластичност на кожата, нарушено кръвоснабдяване, натрупване на метаболитни отпадъци.

– А ние мъжете какво да правим с настъпването на топлите месеци? Знаете, че в повечето случаи зад всяка процедура, на която се подложим, стои съвет на една жена. Какъв е вашият?
– С настъпването на летния сезон идва и желанието на всеки да изглежда добре и съответно да се чувства добре. Вече не е табу мъжката аудитория да иска да изглежда по най-добрия начин. Всъщност обществото вече приема и насърчава идеите за поддържане на здравето и превантивна поддържаща терапия на кожата. За това преди летния сезон може да се приложат различни козметични и инжекционни процедури- стандартно почистване на лицето, терапия за хидратация, мезотерапии и скинбустери, които подобряват вида на кожата.

– Кои са грешките, които допускаме всички в този период от годината по отношение на грижата за кожата и тялото ни? Какво повече можем да направим не само през пролетта, но и през лятото?
– Основните грешки, които се допускат и са свързани с кожата, са недостатъчната грижа. Като това включва пренебрегване на слънцезащита в студените месеци и недостатъчната хидратация. Отностно грешки в грижата за тялото може би е недостатъчното движение и нарушаване на хранителния режим. И знаем като настъпи пролетта много хора се подлагат на диети, различни детокс програми и се започват сериозни тренировки. За мен няма сезонност за спорт и водене на здравословен начин на живот, въпрос на желание и мотивация е.

Докторе, интересува ни не професионалното ти мнениепо следващия въпрос, а по-скоро личнотокато жена дани кажеш. Ако един мъж се поддържа, как изглежда в твоите очистава ли нарцис? Къде е границата, която небива да прехвърляме като мъже? Може би да не скубем веждите, но какво още…
– Важно е един мъж да се поддържа. Няма да споменавам лична хигиена тук. Не мисля, че ако един мъж обръща внимание на външия си вид, е нарцис. За мен той трябва да е прибран, приличен, защото така показва, че се чувства добре със себе си, а това показва едно прилично самочувствие и най-малкото себеуважение.

– Модерните тенденции в естетиката не пречат ли нанатуралното и естественото? Не е ли то най-важното?
– Не смятам, че модерните тенденции в естетиката пречат на натуралното и естественото. Има пациенти, които намират в себе си субективни дефекти, които ги потискат ментално и именно тук се намесват естетичните интервенции, които водят до повече самоувереност на пациента. Също когато естетичните процедури са умерено направени и преценени според индивидуалния вид, те подчертават вече красиви черти на хората и ефектът е удовлетворяващ.

За татусите също да питаме. Навремето един авернаправи страшна глупост –татуира си на плешката знакана зодия Телец. Опитваме се да го убедим да я маха, ченикоя жена няма да го хареса така, обаче него го е шубе отболката. Ние знаем, че се търпи, но не вярва – кажете му и вие.
– Лазерът PicoSure на Cynosure е първият и най-ефективен пикосекунден лазер за естетични цели. Той е най-предпочитаният сред специалистите метод за премахване на татуировки. Специализиран е в ефективното заличаване на татуировки само с няколко процедури. Използва се при всякакъв вид кожа. Отностно болката – интервенцията преминава с лек дискомфорт, какъвто е бил наличен и при самото татуиране. Може да се използва крем за локална анестезия. Препоръчваме да минат от няколко седмици между всяка процедура, в зависимост от отделните случаи.

– Заличават ли се наистина напълно татусите?
– Това е често задаван въпрос. Лечението с лазерно премахване на татуировки води до разпадане на мастилото, което след това се абсорбира от тялото.  Имайте предвид, че една професионална татуировка е по-трудно повлияваща се от непрофесионална, защото мастилото е нанесено равномерно и е по-качествено и съответно е необходимо по-упорито третиране.

– Преди време наш читател ни помоли да попитаме дали цветните татуси също могат да бъдат третирани?
– Лазерното премахване на цветни татуировки също е възможно, защото лазерът е устроен да  работи с всички цветове, част от видимия спектър. Процесът на премахване е по-труден и по-продължителен сравнен с този на едноцветна татуировка.

– Пожелайте нещо на читателите на Brato.bg! Толкова многогадости се случиха в последно време, че ни се иска даразпространим малко положителни емоции! Не е излишно!
– Пожелавам на всички най-вече здраве, то ни е най-скъпото. Но сега с настъпването на пролетта нека наблегнем на хубавата емоция и приятните моменти с близки и приятели.

Още по темата:

Д-р Костас Пагидас: Мъжете изостават с 10 години

Д-р Калчева: Трябва да се грижим за тялото си целогодишно

Д-р Битолска: Сред мъжете се разбива стереотипът, че естетиката е само за жени

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Derma-Act (@dermaact)

Кефи ли те?

ПИТАМЕ: Пречи ли пролетната умора на къркането?

Разследват мач в Италия, завършил 40:0