in ,

Разследват мач в Италия, завършил 40:0

Съмнителните мачове са навсякъде по света, брато. Има ги у нас, но няма арестувани, има ги в Европа и на всеки друг континент. Малко обаче се пише. В Италия решиха да не шикалкавят и започнаха разследване на среща от детското първенство, завършил при резултат 40:0. Футболната Библия на Апенините “Gazzetta Dello Sport” съобщиу, че необичайният и мистериозен резултат е привлякъл вниманието на органите на правосъдието, и на Дисциплинарната комисия на федерацията.

“Фанум Орсей” и “Ла Чалета” ще бъдат разпитани, въпреки че става въпрос за деца до 15-годишна възраст, състезаващи се в детската дивизия на остров Сардиния. Медията подчертава, че на “Фанум Орсей” е била необходима победа с 35 гола разлика, за да стане шампион в своята дивизия.

“В младежкия футбол трябва да преобладава друг дух. Трябва да следим редовността на мача, но треньорите са и възпитатели, те трябва да са важни примери за момчетата. В случаи като този трябва да има здрав разум, трябва да съществува спортна култура”, заяви президентът на футболната федерация на остров Сардиния Джани Кадони.

Много хора, присъствали на стадиона, настояват срещата изобщо да не се е провеждала. Според мнозина домакините е трябвало да спрат в знак на спортсменство и да не унижават отбор с очевидни трудности, излязъл терена с 10 човека поради липса на играчи, много от които под възрастта, дори да се стигне о и до включване на момиче.

“Не можем да се примирим с такова нещо. Откриват се футболни школи, организират се младежки турнири, опитваме се да възпитаваме младите на уважение. А не да ги унижаваме. Сега тези хора от клуба домакин трябва да дадат обяснение какво точно се случи, ако искат да избегнат сериозни наказания. Спортът на това ниво трябва да излезе от рамките на резултата, а културата и забавлението трябва да са на първо място”, допълни Луиджи Секчи, който пък е регионален представител на FIGC за Сардиния.

Кефи ли те?

Д-р Кукова: Умерено направените естетични процедури подчертават вече красиви черти

ВИДЕО: Коне свирят нещо като джаз на пиано