in ,

Д-р Костуркова: Модерната жена всекидевно се изправя пред нови предизвикателства

Честит 8 март на нежния пол от читателите на Brato.bg. Имаме желание да ви подарим роза, но нямаме възможност. Абе, важно е желанието! И все пак отвътре ни идва да поднесем нещо със стил на Цецките, защото го заслужават. Не само днес, а всеки останал ден от годината. Решихме, че може да им бъде полезна една виртуална среща с д-р Никол Костуркова от Derma-act. Тя следва медицина в Медицински университет и е много навътре по редица актуални здравни и естетични  теми. Признава, че интересите й са както с естетична насоченост, така и клинична. В клиниката се занимава предимно с лазерни процедури за третиране на акне, розацея, пигментации, татуировки, лазерна епилация и отслабващи процедури. Също така извършва и така популярните инжекционни процедури като PRP и мезотерапия, както и по-козметични като микродермабразио и аквапилинг. С други думи, д-р Костуркова знае всички тайни на красотата (съдейки и по начина, по който изглежда ..ех!) и нямаме търпение да си поговорим с нея.

– Д-р Костуркова, честит празник! Кажете ни какъв е профилът на модерната жена в момента и как е възможно да се поддържа 365 дни в годината, да работи, да гледа деца и да откликва на мъжките очаквания? Ние сме пробвали за една седмица всичко това, ама не стана…
– За мен профилът на модерната жена е свързан с това всекидевно да се изправя пред нови предизвикателства, да има желание за себеусъвершенстване и развитие и да вярва, че може да постигне всичко. За мен модерната жена е естествена, позитивна, чувстваща се комфортно в кожата си. Със сигурност е трудно да се поддържа 365 дни в годината, но смятам, че е въпрос на навик и желание.

– Минаваме на „ти“, дано нямате нищо против. Рубриката с лекарките от Derma-Act вече е наша запазена марка и сме си подали ръка да информираме хората за актуалното и важното от света на красотата. Имаме сериозна мъжка аудитория, която вероятно е боса по темата за естетиката, пък и има нужда от свежи идеи. Да започнем оттам – кой е идеалният подарък, който един мъж може да открие в Derma-Act за своята половинка? Дайте идеи и съвети!
– Това да избереш идеалния подарък е доста трудна задача, но не и в Derma-Act! Всеки може да открие нещо за себе си, а всяка година според сезона предлагаме подходящи  пакети. А ако искате да оставите избора на своята дама винаги можете да я зарадвате с изненадващ подаръчен ваучер.


– Работиш в Derma-Act и там имаш пряк допир с естетическото и здравословното, знаеш какви грешки може да направи човек в тази посока. Кой е първият урок, който научи като млад доктор, и би ли ни споделила?
За мен първият урок е свързан с това непрекъснато да имам желание да научавам нови неща, да усъвършенствам и наддграждам себе си. От гледна точка на пациентите бих ги посъветвала да обръщат внимание на себе си и здравето си, и винаги да се доверяват на професионалисти.

– Кои са митовете в света на  естетичната дерматология? Опасно ли е, страшно ли е, боли ли?
– Тъй като в нашия разговор на няколко места повдигаме темата за мъжете, бих казала, че един от митовете в естетичната дерматолия е, това че тя е само за жени. Относно втория въпрос, още с влизането в кабинета  пациентът трябва да се чувства комфортно, за да може сподели всичките си притеснения от каквото и да е естество. Факт е,че по време на някои процедури може да има повишена чувствителност, но това не нещо опасно или пък страшно.

– Ние допускаме, че знаем отговора, но все пак ни се ще да го зададем – има ли процедури, които водят до пристрастяване?
– Виждайки резултата от дадена процедура върху кожата си, у пациентите се събужда желание за продължаване на започнатото, за да може тяхната кожа да бъде млада, сияйна, еластична и здрава. По време на този процес пациентите изпробват различни процедури подходящи за тях и търсения от тях ефект. Моят съвет към всички тях е да се стремят към естествена и здрава кожа.

– Може ли да ни обясниш веднъж завинаги какво е мезотерапията? Има ли общо с мезета?  Става ли и за мъжете?
– Освен, че звучат сходно с мезетата, нямат нищо общо! Мезотерапията е подходяща както за жените, така и за мъжете! Тя представлява инжекционна процедура, чиято цел е да хидратира кожата, да я тонизира и освежи, както и да минимизира финните линии, а когато се използва в областта на косата стимулира космения растеж, което я прави много подходяща за пациенти страдащи от оредяване на коса.

– Имаш опит в лазерните процедури. Забелязва ли се тенденцията все повече клиенти да се обръщат към вас за премахване на кофти татуировки?
– Определено в последно време се наблюдава тенденция на все повече пациенти да имат интерес да премахват нежелани татуировки, и благодарение на нашия Pico лазер постигаме страхотни резултати.

 Кога е най-подходящият период за третиране на татуси и белези?
– Третирането на татуировки и белези е възможно по всяко едно време, но трябва независимо от сезона да се използва слънцезащитен фактор 50, като е препоръчително 2 седмици преди и 2 седмици след третиране мястото да не се излага на директна слънчева светлина.

-Обикновено въпросите ни са свързани с подходящи процедури за мъжете, но нали е празник, нека да поговорим за един проблем, от който се оплакват много жени – целулита.  На нас, мъжете, не ни пречи, защото нямаме, но знаем, че създава комплекс на много дами, та има ли процедури, които спомагат заличаването му?
– Смея да твърдя, че ние от Derma-act имаме чудесни решения за този проблем. В клиниката имаме различни апаратни и инжекционни процедури, които биха помогнали например BTL Emtone, антицелулитна мезотерапия и редица други. Разбира се всеки пациент е различен за това е хубаво да се направи консултация, за да изготвим индивидуална комбинация от двата типа процедури. Също така да не забравяме, че важна част от борбата с целулита е и здравословния начин на живот.

– Може ли дадеш малко съвети и за нас мъжете? Какви грижи е добре да полагаме за тялото си, за да се радваме на по-добра кожа след години, когато вече не сме толкова млади и красиви?
– В правилна посока сте, че инвестицията в грижа за кожата винаги се изплаща в бъдеще! Истината е, че когато един мъж полага правилните грижи за себе си, с възрастта може да става все по-красив! Както всички знаем, мъжете не обичат дългите и сложни процедури, но като за начало бих ви посъветвала редовно да ходите на почистване и да хидратирате кожата, но все пак всеки пациент е различен съответно и грижите от които има нужда.

– За финал, как бихте предразположили клиент, който не е сигурен къде попада и какво иска да опита като за първо влизане в дерматологична клиника?
– Едва ли някой влиза в дерматолигична клиника по случайност, но ако все пак дойде такъв пациент, нашият усмихнат екип прави всичко възможно да му разясни всеки един въпрос и притеснение. Това да можеш да предразположиш един пациент, е част от медицинската професия, и бих казала, че дори е изкуство. Ние в Derma-act ценим индивидуалния подход и за нас всеки един пациент е на първо място.

Още по темата:

Д-р Калчева: Трябва да се грижим за тялото си целогодишно

Д-р Битолска: Сред мъжете се разбива стереотипът, че естетиката е само за жени

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Derma-Act (@dermaact)

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Въздишаме по Диляна Попова и от 7000 км дистанция (СНИМКИ)

Прогнозите на Brato.bg за ШЛ: “Единица” на “Реал” и голове в останалите мачове