in ,

Красивото за нас е ужасяващо за тях

Коледните и новогодишни празненства наближават, а с това се увеличава гърмежите по улиците. Пали се заря, пиратки, фойерверки сякаш е 4-и юли, брато. А нали се бием в гърдите, че не сме американци. Както и да е. Тук сме, за да подкрепим смислена кауза. Вероятно няма да трогнем много хора, но се надяваме все някой да се замисли.

От “Четири лапи” – международната организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, стартира социалната и медийна кампания “Красивото за нас е ужасяващо за тях”, с която апелира към отговорно честване на празниците.

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки не само за хората – зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл, представляват сериозна опасност и за всички животни покрай безгрижно празнуващите.

За животните звуците от фойерверки представляват реалистична заплаха с неясен характер. Те не разбират откъде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено, животните изпадат в неутешима паника.

“Целта на кампанията е да разкрие един невидим за много от хората проблем, който се изостря всяка година покрай празниците”, обяснява Деница Славова, ръководител отдел “Комуникации” на “Четири лапи”.

Всеки може да подкрепи кампанията на фондацията, като се включи в разговора, започнат с помощта на популярни личности с отношение към животните в Instagram, като използва хаштага #SoundOff и специално създадения гиф със същото име в социалните мрежи. Всички, които се разпознават в каузата на ЧЕТИРИ ЛАПИ могат също и да добавят специално разработената рамка към профилната си снимка във Facebook.

Кефи ли те?

Политици се биха в салон по правилата на ММА (ВИДЕО)

Най-богатият футболист остана без отбор, имаме варианти от България