in

Пиенето на джин с тоник забързва метаболизма

Грижа ни е за твоето здраве, брато. Тук сме с ценни насоки как да се грижиш за него. Споко, няма да те пратим в залата да тренираш сутрин в 7 часа, нито ще те подканим да намалиш пицата и кебапчетата.

Напротив, имаме нещо много добро като за теб. Наскоро се сетихме, че преди години бяхме чели нещо любопитно за латвийските учени, които установиха, че джинът ускорява метаболизма, като кара тялото да изгаря повече калории, цял час след като си погълнал коктейла си.

Ефектът вероятно се дължи на богатите на антиоксиданти плодове от хвойна. Те са естествен диуретик и са много полезни срещу подуване на корема. Хвойната намалява и възпалението на артериите. Учените от университета на Сигулда са работили с мишки. Метаболизмът на гризачите, които получавали редовно дози джин, се ускорил със 17 процента.

Тук някъде е добре да подскажем все пак, че коктейлът не бива да бъде от джин и калорична безалкохолна напитка, пълна със захар или хинин. Трябва да е нещо по-диетично, но това ще оставим на твоя вкус. Наздраве!

Кефи ли те?

Ето защо да откажеш пушенето в големите жеги, брато

Турнето на Рони Ромеро и Intelligent Music Project финишира в Пловдив