in

Ето защо да откажеш пушенето в големите жеги, брато

Човек трябва да е хитър и умен, за да оцелее в жегите. Не може по една тарелка кебапчета с две каси бира и да си здрав. Не може вече. Не, то може, ама в жегата просто не идва.

Тютюнопушенето в жегата е особено вредно поради повишения токсичен ефект. Тва казва Евгений Брун, един руски учен и разбирач, цитиран от БГНЕС.

“Пушенето е вредно по всяко време на денонощието, по всяко време на годината. Но в жегата пушенето е особено вредно и това се дължи на факта, че когато е много горещо има голямо натоварване на сърдечно-съдовата и дихателната системи. Това прави още по-токсичен ефектът на обикновените и електронни цигари. И като цяло вредата за тялото на пушачите в жегата се увеличава. Основният рисков фактор от тютюнопушенето са сърдечно-съдовите нарушения. А основният контингент от хората, които се разболяват, са поразените от токсичните ефекти на тютюна”, казва Брун.

Ние не сме учили с него и не знаем дали е капацитет, но те призоваваме – поспри цигарите, за да живееш по-дълго и да ни четеш по-дълго време. Искаме да си жив и здрав.

“В резултат на пушене в жегите може да получат припадък и хипоксия на мозъка в горещите летни дни. Цигарите причиняват спазъм на мозъчните съдове и това заедно с топлината и дехидратацията може да доведе до припадъци или прединсултни състояния. Никотинът е сърдечно-съдова отрова и в жегата засилва патологичния си ефект”, предупреди лекарят.

Слушай тия хора и ше стигнеш далече.

Кефи ли те?

ВИДЕО: Работници се отървават на косъм от страшен инцидент с кран

Пиенето на джин с тоник забързва метаболизма