in

Хубавите работи, които чакаме да се случат

Правим един специален текст, в който ще си оставим душичката, брато. Пише ни се тия дни, затва отваряй сайта по-често да четеш. Стига с тия глупави видеа – видеа в ТикТок, видеа във ФБ, видеа по телевизора. Малко текст му е цаката, да си го представиш сам, не тоя зад камерата да ти го показва как требва да е.

Както и да е, философията ще я насочим другаде. Тия дни се замислихме какво и как чакаме да се случи, за да се изкефим. Кои са хубавите работи, които чакаме с нетърпение да станат факт в тоя живот?

Ето ти няколко…

Първото хубаво нещо, което веднага идва в главата, е, че идват избори. Изборите са и лошо, и добро. Всъщност от нас зависи. Те са възможност на демокрацията да упражниш правото си на глас, да изгониш едни или да утвърдиш други. Ти решаваш. Не става, не можем да ги избием с автомата, не сме такива хора, трябва да действаме просто, една красива възможност за по-добро бъдеще, по-студена бира и по-топла скара.

Друго хубаво нещо е, че чакаме с нетърпение да пуснат публиката по стадионите. Футболът изгуби много от коронавируса. Празните седалки и тихите стадиони са тъжна гледка. Спортът е за хората, хората обичат състезателният дух. Да обърнеш резултата, след като си губещ до самия край. Прекрасно е. Потта, усилието, финеса, насладата. Забравихме как звучи химнът на Шампионска лига. Ще е хубаво пак да има като оня футбол с феновете.

Мислим и за нашия национален футболен отбор. Хубаво ще е да ги разформироват. Няма смисъл. Бийте кепенците, слагайте катинара, евтанизирайте и на екарисажа. Едни пари вървят, едни екскурзии и нулеви резултати. Вече няма болка там, има едно безразличие като видим, че играят. Първо беше агресията и нервите. После бяха сълзите и подсмърчането. Сега е: “Боли ма фара за тия некадърници”. И е точно така. Крушката на фара изгоря от негодност заради тях. Както и да е, хубаво е да ги няма.

Пак за футбола да кажем – БФС-то няма президент. Хубаво ще е да дойде някой, който не е оплетен в схеми и корупция. Някой, който си има пари за харчене, а не тепърва да прави. Алчността прави задника голем, а душата – мънинка. Огън ше гори всички перуки, килими и равеници. Един ден да дойде заслужил шеф на БГ футбола – хубаво ще е.

Няма да говорим само за спорт. Да кажем и за комшията. Ще е хубаво да приключи ремонта. Най-накрая да свърши тва изпитание за ушите!

Хубаво ще е също суджуците на терасата по-бързо да съхнат.

Хубаво ще е шефът да ни върне заплатите отпреди коронавируса. Ех, колко хубаво би било!

Хубаво ще е Цецка да роди първо, а ако вече е, да роди второ.

Хубаво ще е да галиш не само котката, а и наследника.

Какво друго?

Много друго.

Хубаво ще е да спрем да се мразим. Ама по-скоро националите ни да станат европейски шампиони.

Хубаво ще е да не се напиваме от 2 бири на гладно. Или да не преяждаме след една кофа боб с наденица.

Хубаво ще е да се уважаваме на пътя. Но по-скоро Боби Михайлов да стане шеф на ФИФА по заслуги.

Абе, хубаво ще… да има много хубаво!

Кефи ли те?

Ядене, пиенье и затвор – как да се опазиш от COVID-19 след отварянето на държавата

Правилата във фитнеса, които да спазваш и след отварянето на залата