in

11 минути спорт на ден за по-дълъг живот

Казват, че живеем един живот, брато. Не можем да рискуваме, затова е добре да се задържим по-дълго на повърхността. За целта трябва да отделяме малко внимание и на спорта между преяждането със сарми и препиването с червено винце. Наздраве! Но сега сме тук за доза януарска мотивавция.

Най-ново проучване, дело на Норвежкото училище за спортна медицина, установи, че са необходими не повече от 11 минути физически упражнения дневно, за да живеем повече.  Предишни изследвания, които също сме чели, показваха, че времетраенето е далеч по-сериозно – между 60 и 75 минути.

Според изследването, онези от тях, които се подлагали на 35-минутни физически натоварвания дневно, имали най-големи статистически шансове за дълъг живот. Но изненадващо, при по-мързеливите, които отделят 11 минути на ден, също се наблюдавала много благотворна промяна в това отношение.

Дотук добре, братоци и Цецки. Сега остава да се надигнеш от домашния офис (дивана), да сложиш спортното облекло и да се хвърлиш на пода за лицеви, коремни, малко стречинг и 2-3 палачинки. От протеиновите, де.

Кефи ли те?

Съседи вкараха мъртвец в банка, за да теглят пари за кремацията му

“Аз съм Българче” вече и в рап вариант (ВИДЕО)