in

Съседи вкараха мъртвец в банка, за да теглят пари за кремацията му

Едва началото на годината е, а отново ни заливат абсурдни истории, подсказващи какво ни очаква и през 2021-а. Лошо, Седларов. Първо в Щатите се вихри луд купон в сградата на Конгреса във Вашингтон. Сега до нас достигна и една хард новина от Индия. Там тялото на 55-годишния Махеш Ядав бе внесено в банка, за да бъдат теглени пари от сметката му. Но не става въпрос за поредната измама, а за опит на негови съселяни да му уредят прилично погребение.

Съселяните на Ядав напразно претърсили къщата му с надеждата да открият някакви ценности, с които да заплатят погребението му. В крайна сметка съседите попаднали на спестовната книжка на самотния мъж, според която спестяванията му възлизали на около 1600 долара.

Още същия следобед, “въоръжени” с книжката и “натоварени” с тялото на покойника, те са явили в банковия клон и го обсадили, докато управителят му не се съгласил да освободи необходимите за кремация средства, казва местният полицай Амрендар Кумар.

“Банката под натиск най-накрая отпусна пари след намесата на местната полиция”, отбелязва полицейският служител.

Шакунтала Девия, съседка на Махеш Ядав, разказва, че той не е притежавал никаква земя, не е получавал държавна подкрепа и не е имало кой да се грижи за него, докато е бил болен в продължение на месеци. По думите на жената съселяните му са му носили храна.

Директорът на “Канара Банк” Санджеев Кумар на свой ред е заявил, че необичайната ситуация е създала паника.

“Това беше нечувано”, коментира той. “След час им дадох пари (135 долара) и накрая те си тръгнаха с трупа към мястото на кремацията му”, допълва банковият директор.

Кефи ли те?

Какво значи ИСТИНСКИ МЪЖ за една Цецка?

11 минути спорт на ден за по-дълъг живот