Мъж нахлу с взлом в дома на бившия си шеф заради неприета покана за приятелство

Мъж нахлу с взлом в дома на бившия си шеф заради неприета покана за приятелство

Социалните мрежи заемат твърде много място в живота на съвременния човек, брато. Наясно си с този проблем, но и не можеш да си изтриеш профилите. Понякога това хоби се превръща в истинска болезнена страст и такъв потребител може да стане социално опасен, но в случая не визираме бившата ти, споко. Нито пък нашите!

Жител на Уилистън, Северна Дакота, САЩ, се появи в къщата на бившия си шеф, не за да разбере причината, но не за уволнението му, а за да научи от първо лице защо не е приета поканата му за приятелство във Фейсбук. Историята е адски неловка, най-малкото защото всичко започва на Бъдни вечер. Тогава 29-годишният Калеб Бурчик изпраща на бившия си шеф предложения за приятелство, които обаче остават неприети. Игнорът само вбесява агресорът, решил да предприема втора стъпка – изпраща съобщения със заплахи и обиди.

Те не са за бой или словесен спор, а дори напротив – реални заплахи за убийство, ако предложението за приятелство не бъде прието. След два спокойни дни психоатаката е подновена, но вече на ново ниво. Третата стъпка е да посети лично къщата на своя бивш бос, да нахлуе в двора с цветущи заплати, а след това и да да разбие вратата, търсейки истината. Не е известно дали собственикът на къщата е бил там в този момент, но със сигурност знаем, че Бурчик се е справил с вратата.

Сега вече Калеб не чака приета покана за приятелство, а процес. Дотогава ще остане в затворническа килия и е лишен от възможността да добавя приятели и като цяло да използва Интернет. Журналистите на „Уилистън Хералд“, разговаряйки с полицейската пресслужба, установиха, че делата на Бурчик са много зле, тъй като той е обвиненията са две, второто от които за терор.