in

Клуни подари на 14 приятели по $1 млн.: Благодарение на тях успях

Ако и ти като нас си пропуснал вдъхновяващата история на Джордж Клуни за това как е подарил на 14 от най-близките си приятели по 1 млн. долара, то сега заедно ще наваксаме. Въпросният случай стана обществено достояние през 2017 година, въпреки че актът на доброта бе 3 години по-рано. Едва сега Клуни, разясни защо е сторил това за своите авери от детството.

“Амал и аз точно се бяхме запознали, но още не излизахме на срещи – разкри актьорът в интервю за GQ. – Аз бях ерген, а всеки един от нас беше на години. Аз бях на 52, а повечето ми приятели са по-възрастни от мен. Замислих се, че се познавам с тези хора повече от 35 години и са ми помагали по един или друг начин. Спах на диваните им, когато нямах нищо. Давали са ми пари на заем, когато бях без пукната пара. Получавах помощ всеки път, когато имах нужда. И аз съм им помагал през годините. Ние всички сме добри приятели. И се замислих, че без тях нямаше да имам нищо от това. А след това през главата ми мина мисълта “какво ще стане, ако утре ме удари автобус?  Защо да чакам да ми се случи нещо подобно?

Следващата стъпка бе как да изтегли на ръка тези 14 млн. долара. Затова Клуни проучва внимателно вариантите и разбира, че в центъра на Лос Анджелис има място, където има подготвени огромни палета с пари. Затова актьорът наема ван, за да може да пренесе крупната сума, а за акцията му знаят само асистентът и няколко охранители.

“На следващия ден събрах всички приятели, извадих една карта и им показах места, на които съм бил и които съм правил, благодарение на тях. И казах “как се отплащаш на такива хора?”, а след това допълних “Е, добре, какво ще кажете за един милион?”. Забавната част беше, че това се случи на 27-и или 28-и септември. Година по-късно, на 27 септември, беше денят в който се ожених.

Но жестът на холивудската звезда не е оценен от всички, но не приятелите му, а други: „Спомням си, че разговарях с едно наистина богато дупе, с което попаднах в хотел във Вегас. Този човек беше много по-богат от мен. Тогава тази история с милионите току-що беше станала известна и той не можеше да повярва: „Защо направи това? “. И си помислих: “Защо не го направиш и ти, изрод?”

Пожелаваме и на теб подобни приятели, брато. Не, за да забогатееш, а за да знаеш, че са истински и не забравят откъде са тръгнали. Пожелаваме ти и ти да имаш възможността един ден да можеш да сториш нещо подобно за твоите близки. Наздраве за доброто приятелство! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

Имаш кофти татус? Ние даваме ваучър за 1000 лева за заличаването му

Препоръчваме ти “Списък на страхотните неща”