in

Препоръчваме ти “Списък на страхотните неща”

Времето е такова, че предраполага часовете след работа, а дори и по време на работа, ако е от вкъщи, да уплятняваш с качествени филми, брато. Е, задачата не е особено лесна, тъй като в днешно време Холивуд прави все по-малко смислени неща. Но кой е казал, че само американското кино може да бъде добро? Но да не се отплесваме, а да караме по темата. Попаднахме случайно на адаптацията по пиесата на Дънкан Макмилън “Списък на страхотните неща”. У нас Бойко Кръстанов играе главната роля, а режисьор е Владимир Пенев.

Но за конкретния филм под прожекторите влиза британският комик Джони Донахю. Той излиза буквално на сцената на Барън Стрийт Тиътър в Ню Йорк пред публика, за да разкаже историята на мъж, живял живота си в сянката на опитите за самоубийство на майка си. Това го подтиква да създава списък с неща, за които си струва да се живее с надеждата да успее да развесели хронично депресираната си майка. 52-минутния филм е режисиран и продуциран от носителите на „Емми“ Фентън Бейли и Ранди Барбато. А него се редуват смеха и тъгата, което оставя усещането за добре прекаран час пред телевизора.

Филмът е част от архивите на HBO и ако разполагаш с HBO Go то няма да ти отнеме повече от минута, за да се настаниш удобно и да му се насладиш.

Кефи ли те?

Клуни подари на 14 приятели по $1 млн.: Благодарение на тях успях

ВИДЕО: Пикаещото дърво в Черна гора