Капитанът на Армения отказа трансфер и спира с футбола, за да отиде на война

Капитанът на Армения отказа трансфер и спира с футбола, за да отиде на война

Какво нещо е животът, брато. В това се убеди футболната общественост, след като стана ясно, че капитанът на Армения Вараздат Хароян спира с футбола, за да отиде на война, пишат световните медии. Играчът е прекратил договора си с руския платежоспособен „Урал“ (Екатерининбург), където доскоро игра Николай Димитров, и ще се присъедини към армията на родината си. Нещо повече, очакваше се централният бранител да бъде продаден на АЕЛ в Кипър, но агентът е уведомил руския клуб, че клиентът му става военен.

Армения помоли всеки мъж до 40-годишна възраст да се присъедини към редиците в избухналия конфликт срещу Азербайджан за спорната област Нагорни Карабах. Молбата не е със задължителен карактер, но Хароян, който има 51 мача на национално ниво, е избрал да се откаже от живота на спортист в името на своята страна.

Арменският футбол със сигурност не е сред най-силните в Европа, но футболистът е популярна личност в страната, а местните медии смятат, че действията му могат да имат сериозен ефект в кампанията за набиране на още доброволци. Питаме се от родните национали кой би влязал в армията и да се откаже от дискотеки, наргилета и кафенета…