in ,

Разходка с лодка за бутилка с фасове в Приморско, бар пък черпи с безплатна бира

В опита  да разнообразят почивката на туристите и да почистят, едновременно с това, плажовете, в Приморско започнаха кампания – фасове срещу разходка с лодка, брато.

Срещу бутилка, пълна с фасове от плажа, летовниците получават безплатна разходка в морето с яхта. Идеята е на хотелиера Здравко Василев:

“Фасовете са елемент, който търпи много бавно разлагане, и от това, което ми носят туристите вчера и днес, виждам, че има и фасове на повече от един сезон. Първо, съм един от най-големите противници може би на тютюнопушенето и ми направи впечатление, че и на други места има тази инициатива“, каза той и добави:

“Реших да се спра именно на разходка в Дяволския залив. Това е южният залив на Приморско. Вчера имахме около шест души, който дойдоха, и днес имаме още няколко загрижени за екологията”.


Кампания “Лимонада за смет” обяви в социалните мрежи и поморийски бар на плажа. Сaribi Beach Bar & Food пусна предложение, с което да покаже добрия пример и в същото време да разведри туристите. Кампанията се казва „Лимонада за смет”, като целта е срещу чаша, пълна с боклуци от плажната ивица, барманът да ви даде чаша лимонада или бира.

От плажния бар зоват всеки, който има възможност, да се включи в инициативата – като целта е не само да се изчисти плажът и да се възпитат децата да пазят чистота, а добрият пример да бъде видян от повече възрастни летовници, защото цигарите не са от малчуганите.

Кефи ли те?

Пет начина да се почувстваш по-добре в понеделник

Мъж спаси от пожар дома и магазина си с помощта на бира