in

Пет начина да се почувстваш по-добре в понеделник

Ние, българите, обичаме да офкаме и пъшкаме, брато. Правим го понякога и неосъзнато. Важното е да има причина да се оплачеш. И дори, когато споделяме на някой за наш проблем, той обикновено казва: това е нищо, ти да знаеш на мен какво ми се случи…

Така е и всеки понеделник. Не го харесваме, а уж е начало на нещо ново. Тук сме, за да ти дадем пет причини или начина, да се почувстваш по-добре.

Методът “Гутен морген”

Със ставането повтори пет пъти в огледалото “Гутен морген” и добави своето име и немски акцент – Гутен мореген, Иван! Гутен Морген, Иван! Гутен Морген, Иван, Гутен Морген, Иван! Гутен Морген, Иван! Веднага, след като го направиш, ще се почувстваш неловко и тъпо. Всяко следващо действие след това ще е по-смислено и ще усетиш прилив на положителна енергия, окрилен от възходящите ти действия. Безумно е, признаваме и се гордеем, че сами сме го измислили.

Общ чат

Направи нещо дръзко, за което да си спомняш и след години. Със ставането знаем, че хващаш телефона. Е, така и така е в ръцете ти, вкарай всички бивши гаджета в общ чат и след това го напусни. Велико!

Отложи депресията

Ако четеш тази статия, вероятно си податлив на мрачни мисли. Е, по-добре ги отложи с някоя друга седмица. Скоро настъпва есента, а с нея и есенните депресии. Какъв е смисъл да се измъчваш отсега, когато това ще се случи още през септември, най-късно през октомври!

Награди се

Понеделник е. Това означава, че си оцелял през укиенда. Не е малко. Награди душата си със сладолед или нещо друго, което ти е слабост. Ако веднага си си помислил за бира, изчакай поне края на работния ден.

Направи добро

Дори имаме идея, брато. Дари книга, две или колкото можеш. Има дори инициатива, в която можеш да се включиш. Да кажем, че си е наша. Абе, направо си е наша. Тя е на форума за четящи Nadvecher.bg. Инициативата е за обогатяване и обновяване на книгния фонд на две български читалища – в село Гложене и в село Черни Вит. Повече за тях може да научиш ТУК!  

Кефи ли те?

Хора се освобождават от стреса от пандемията, като лежат в ковчези

Разходка с лодка за бутилка с фасове в Приморско, бар пък черпи с безплатна бира