Война между дюнерджии във Варна завърши със стрелба и ранен

Война между дюнерджии във Варна завърши със стрелба и ранен

Едно време, брато, Варна бе в центъра на рап война. Тогава напрежението бе между „Снайпер рекърдс“ и изпълнителите на „RnB Records“ на Мишо Шамара и Ванко 1. По онова време слушахме рап на касетки и се молехме уокмена да не надъвчи лентата. Сега, близо 20 години по-късно в морската ни столица отново има война, но между…дюнерджии.

Именно заради вражда между двама такива се стигна до стрелба в четвъртък вечер на бул. „Генерал Колев“. При инцидента пострада тежко млад мъж – 29-годишният Боян Х. се возел в колата на приятеля си Мехмед, когато се засекли на булеварда с автомобила на стрелеца – 40-годишният Айдън А. Той и Мехмед имали дюнерджийници и непрекъснато се обвинявали взаимно в кражба на персонал, пише още „Труд“. Взаимната им непрязън била дълбока и ескалирала при срещата на пътя. Виждайки омразния си бизнесконкурент, Айдън извадил законно притежаван „Глок 17“ и гръмнал няколко пъти. Уцелил пътуващия с Мехмед негов приятел. Сигнал за инцидента бил подаден в 21,15 ч. Раненият веднага бил откаран в МБАЛ „Св. Анна“, където го оперирали по спешност. На мястото разследващите открили оръжието.

Айдън е задържан, предстои да бъде обвинен за опит за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина,уточниха от прокуратурата.