Силиконов имплант спаси живота на жена при стрелба

Силиконов имплант спаси живота на жена при стрелба

Силиконовите импланти, които ние винаги гледаме така, сякаш виждаме за пръв път, могат да бъдат и животоспасяващи, братоци и Цецки. За въпросната статия не сме получили нито лев от д-р Енчев, заклеваме се.

Оказва се обаче, че те имат и защитни свойства, не само привличащи цицомани. Жителка на Канада оцеля, след като бе простреляна в областта на сърцето. Нейната изкуствена гръд спаси живота й, спирайки куршум.30-годишната жителка на Онтарио се размина само с нараняване на меките тъкани, счупено ребро и нужда от нов имплант.

Тя се е разхождала по улицата в града, когато изведнъж усетила удар и парене в лявата си гърда, след което видяла и кръв по дрехите си. В болницата била изпратена за рентген, а за изненада на всички, снимката показала куршум, забит в силиконов гръден имплант, точно срещу сърцето. Лекарите са убедени, че ако не беше изкуствената гърда, щеще да има фатален край. След това я посъветвали да отложи операцията на новата си гърда поне за шест месеца, докато раната й не зарасне напълно.