in ,

Мисия “ФК Алкохол” – учени търсят връзката между пиенето и футбола

Замислял ли си се, брато, каква е връзката между футбола и алкохола? И ние не. Факт е обаче, че такава има и тя е по-силна от тази между теб и гаджето ти. Сега над същата тема размишляват и британски учени. Нещо повече, те ще похарчат огромна сума, за да изследват тази зависимост.

Повечето футболни фенове не могат да си представят мач без чаша бира. Така е! Над 400 хиляди паунда ще харчат учени от университета в Стърлинг, за да проучат защо футболните фенове се напиват. Специалистите предположиха, че мачовете създават “специална атмосфера” за пиянство. Експертите са спечелили безвъзмездна помощ за държавно финансиране за проект, наречен Alcohol FC. С парите те ще  записват с камера как привържениците празнуват победата на любимия си отбор или облекчават стреса след загуба. Учените ще наблюдават също  как феновете пият на стадиона и извън него, както и онези, които гледат мачове по телевизията.

 

Експертите обясняват целта на своето проучване с желание да стигнат до дъното на истинските причини за пиянството на футболните фенове. Те твърдят, че това ще помогне на полицията да се справи по-добре с проблема с пияните фенове.

Кефи ли те?

Расте броят на любовните афери по време на пандемията, бум на разводите след края на карантината

Официално: Първи снимки на джойстика за PlayStation 5