in

Футболен клуб „Валенсия“ издигна статуя на сляп фен

Испанският клуб „Валенсия“ издигна статуя в почит на сляп привърженик на тима, две години след неговата кончина, брато.

Висенте Апарисио губи зрението през 50-те години, заради откъсната ретина. Неспособността да вижда, не му пречи да посещава стадион „Местая“, за да се потопи в атмосферата във всяка домакинска среща.

Фенът има сезонна карта за двубоите на „Валенсия“ от 1994 година и я запазва до деня на своята смърт. И сега, в негова чест и по случай 100-годишнината от създаването на клуба, ръководството на „прилепите“ направи така, че Апарисио отново да седи гордо на трибуните.

Неговата седалка на „Местая“ бе премахната – номер 164 в ред 15 на централната трибуна – и вместо нея, там сега се намира бронзова статуя в реален размер на запалянкото.

„Той присъства на живо при успеха над „Атлетик“ (Билбао) в турнира Копа дел Генералисимо, сега Копа дел Рей, през 1967 година – разкрива синът на Апарисио. – През 93-а беше пред телевизора за мач на „прилепите“ с „Карлсруе“, а след него ми каза, че повече няма да стои у дома и след това не пропусна домакински мач на „Валенсия“. Най-щастливият миг в живота му бе Златният дубъл през 2004 година. Тогава тимът спечели Купата на УЕФА и Примера дивисион. Знам колко би искал да присъства на стогодишнината на клуба, но съм щастлив, че „Валенсия“ направи така, че баща ми да не пропусне тези чествания“.

От ръководството на „прилепите“ заявиха, че се гордеят от подобна вярност и обич. Именно заради това са решили да почетат един от най-верните привърженици на отбора.

„Образът на Висенте е символ за всички хора, които имат „Валенсия“ в сърцата си!“, написаха от клуба.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Папагалът, който има един град последователи (СНИМКИ)

Първият международен влог на BratoTV – октопод, бира и спомени за Евро 2004