in , ,

Две мотивиращи човешки истории от финала в Шампионската лига

Финалът в Шампионската лига вече е в историята, но няма как да подминем две впечатляващи и мотивиращи човешки истории, свързани с двубоя между Тотнъм и Ливърпул (0:2), брато.

Футболът е поле за ожесточени съперничества и искрена омраза между феновете. Привържениците на два клуба много често стигат до физическа саморазправа, но тази история не е такава. Тя е нетипична и различна. Тя е история за истинското лице на феърплея.

Един от хилядите фенове на “Ливърпул” в Мадрид, които подкрепяха тима при спечелването на трофея в Шампионската лига, получи неочакван подарък. И то от привърженик на загубилия отбор “Тотнъм”.

Алън е сред феновете на “шпорите”, които изминават цялото разстоянието от Англия до испанската столица. В Мадрид той намира загубен портфейл и вместо да го захвърли решава да се свърже с притежателя му.

Алън разказа за случката във фен група на “Тотнъм” във Фейсбук.

“Намерих портфейл на пода в едно такси. В него имаше 800 паунда, но също така имаше и информацията за притежателя му. Звъннах му и той започна да плаче. Загубил го в нощта преди мача. В него беше шофьорската му книжка, всичките му кредитни карти, но най-важното – писмо от жена му, която тя написала до него преди да умре през януари”.

“Казах му къде се намирахме. Той дойде с двама негови приятели. Влязоха в бара с фланелки на “Ливърпул”, а той ми даде най-силната прегръдка, която някога съм получавал. След това почерпи всички в бара с по бира”.

“След мача той ми изпрати съобщение, че съжалява за загубата на “Тотнъм”. Каза, че иска да дари 500 паунда за благотворителност, която аз избера. “Помощ за героите” ще получи пари в понеделник”, гласи съобщението на запалянкото.

Жестът на Алън към привърженика на “Ливърпул” е трогателен, а историята е истинско вдъхновение за обединителната сила на футбола.

Успях, тате!

Родителите играят особено важна роля в живота на спортистите. Те са винаги са до тях, мотивират ги, повдигат им духа, когато трябва, и бършат сълзите им. Майките и бащите са тези, които стоят в сянка, но винаги са на там – на трибуните, в залите, у дома. Но не само спортистите преминават през тежки моменти, техните родители водят свои собствени битки, понякога дори и със смъртта.

Такъв е случаят с бащата на капитана на “Ливърпул” Джордан Хендерсън – Брайън. През 2013 г. Брайън Хендерън е диагностициран с рак на гърлото и забранява на сина си да го посещава, докато се лекува, за да не го вижда в лошо състояние. В момента Брайън е в ремисия и видя с очите си най-големия успех в кариерата на своя син – вдигането на трофея в Шампионската лига.

Капитанът посвети златния медал на баща си и междувременно трогна целия свят. След последния съдийски сигнал Хендо отиде до трибуните и се хвърли разридан в прегръдките на татко си.

“Начинът, по който се развиваше мачът, мислех, че ще стане 1:1 и ще има продължения“, сподели татко Хендерсън.

Преди около година в интервю за британско издание Джордан споделя: “Това, през което мина баща ми, ме накара да порасна”.

“Когато се случи нещо такова, приоритетите бързо се нареждат. Казвах, че футболът е най-важното за мен нещо, но когато преминеш през нещо подобно, осъзнаваш, че има много по-значими неща. Приех го доста трудно. Преди това никога не съм имал подобни изживявания”, продължава тогава халфът и добавя: “Татко ми е горд човек. Не искаше да го виждам по време на терапията. Тогава осъзнавах, че единственото нещо, което можех да направя е да играя добре през уикендите, тъй като бях наясно, че ще гледа”.

Хендерсън-старши разкри, че преди много години синът му е дал едно специално обещание:

“Когато беше на 13 го заведох на финала в Шампионската лига между “Милан” и “Ювентус” на “Олд Трафорд”. Докато звучеше химнът преди началото на срещата, той ми каза: “Татко, един ден и аз ще играя в такъв мач”. И го направи не един път, а два пъти, като в единия път спечели трофея”.

“Мисля, че ако не беше спечелил този финал, щеше да има едно лошо, много лошо лято. Сега няма да е така”, отбеляза още гордият татко след триумфа в Мадрид.

“Той премина през трудни моменти, така че го заслужава. Доволен съм, че ще мога да занеса този медал в къщи за него и семейството ми”, каза капитанът на “Ливърпул” след успеха.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Убийствена прилика между актьорите от “Чернобил” и реалните участници в аварията

Слай: You promised to speak English! Бойко: So-so! (ВИДЕО)