Отбор обяви свой играч за мъртъв, а той е жив и здрав

Отбор обяви свой играч за мъртъв, а той е жив и здрав

Третодивизионният ирландски „Балибрак“ остана без достатъчно футболисти за двубоя с „Арклоу Таун“ и за да успее да отложи двубоя, обяви свой играч за мъртъв, брато. Напълно сериозно от клуба обявиха във Facebook, че играчът Фернандо Нуна Ла Фуента е починал при пътна катастрофа.

„Нашите мисли и молитви са със семейството, приятелите и съотборниците му в този момент. Почивай в мир, Фернандо“, пишат от клуба.

Само че по това време Фернандо си е жив и здрав. Той дори не е знаел за лъжата и е разбрал от шокирани роднини, които са се свързали с него. По това време той дори вече не е част от отбора. Ла Фуенте все пак е знаел, че от клуба ще използват името му, за да опитат да отложат двубоя, но че „причината“ ще е доста по-лека – счупен крак.

Целта обаче била постигната – двубоят е отложен, а за да стане гафът още по-голям, всички останали мачове са започнали с минута мълчание. Самият Ла Фуента приема случилото се с чувство за хумор.

„На никого не се е случвало нещо подобно, и според мен е забавно.“

Шефовете на клуба все пак са се извинили лично на „мъртвеца“, а клубният секретар на тима е уволнен, след като собственоръчно „уби“ футболиста.