Кремиран преди 6 месеца напусна работа и се завърна у дома

Кремиран преди 6 месеца напусна работа и се завърна у дома

Странни неща се случват през 2018 година, брато. А е в самото й начало. Въпреки че основата на въпросната история е от 2017 година, ние решихме да я причислим към новата година. За да бъде статията по-цветна, макар че не се нуждае от разкрасяване.

Тайландски работник се прибра у дома 6 месеца, след като бе кремиран. Сарокан Сачива не очакваше топло посрещане, тъй като през последните 2 години работи на рибарски кораб и така и не се реши да им се обади, за да ги чуе. Може пък и да е нямал телефон. Но въпросният 44-годишен рибар не очакваше, че ще се завърне в Сисикет като мъртвец.

Той прекрачи прага на дома си на 17 декември, за да види роднините си бели като платно. Причината – половин година по-рано полицията на Банкок привика близките на г-н Сачива, за да разпознаят тялото му след смъртта, причинена от чревна болест. Но то е неузнаваемо, тъй като е подуто. В дрехите на починалия мъж все пак е открита личната карта на Сарокан.

Научавайки историята за смъртта си, иначе живият тайландец си спомня, че по време на работата му на кораба е установил, че негов колега е откраднал личната му карта преди да напусне работа. Така става ясно, че в крайна сметка обърквацията е голяма и не се знае кога ще те застигне смъртта и без да те принуждава да влизаш в гроба.

Сега бедният ни герой е загрижен за това как да си възвърне правата, след като официално е признат за мъртъв. Полицията също има работа. Тя трябва да установи самоличността на този крещящ измамник. Анализът на ДНК на неговите останки трябва да помогне за това.