in ,

Още петима футболисти, които да се завърнат в Първа лига

Българският футбол се раздвижи, брато. В едно първенство отново ще играят Ники Михайлов и Валери Божинов. Поне до зимата, после нападателят може да осъществи впечатляващ трансфер зад граница в търсене на последно 10. Кой знае?

Факт е обаче, че класата на Първа лига се вдига като нивото на река Дунав през пролетта. Към звездното дуо трябва да споменем и Владимир Гаджев и неговото преминаване в “Берое” преди около месец. Но родният ни футбол има нужда от още малко “пуш”, за да върви нагоре. Ние винаги сме били в готовност да дадем някой друг съвет.

Благо Георгиев

Идеално ново попълнение за “Славия”. “Белите” са в криза, падат от “Витоша”, а това не говори добре за носителя на купата на България. За капак най-старият столичен тим не играе на собствения си стадион в “Овча Купел”, защото няма осветление. С привличането на Джизъса Венци Стефанов ще реши и този проблем. Усмивката на Георгиев е способна да освети не само клубното съоръжение, но и най-тъмните улички в квартала. От изявите на бившия национал в къщата на “Биг Брадър” виждаме, че той таи много агресия след влизането на Боби Ръгбиста в предаването. А Първа лига има нужда и от това – повече спортна злоба на терена. А с евентуално връщане на Благо на терена, броят на баджанаците в елита ни ще се увеличи неимоверно.

Бабатунде Адениджи

Много хора бързо забравиха за нигерийския голаджия, но той не само е живо, но и играе в елита на Казахстан. Бабатунде бе изгонен като мръсно куче от “Герена”, но това не промени статуквото на “сините”, а Серджиу Буш се конкурира не с Клаудио Кешерю по голове, а с Ники Михайлов по килограми. А Адениджи не иска много – един анцунг за всеки ден, шанс за изява и Франис Нар, за да има с кого да обикаля по молове и дискотеки. Спасе, не се прави на разсеян, Тунде чака втори шанс.

Гарднар Гунлаусон

И ти не си забравен, човече. Исландия се радва на най-добрите си години на национално равнище, а в Първа лига се подвизава само един представител на “викингите” – Холмар Ейолфсон. Но бранителят на “Левски” е контузен. А за да бъде Вечното дерби още по-колоритно, ще е хубаво и “червените” да си имат един исландец. Преди време те си имаха Гарднар, който доведе у нас изкусителната Асдис Ран. Четохме, че са се разделили, което не ни иненадва, но сега нападателят може да има още по-красива половинка. Каним го отново на мач в “А” група, а жена му на вечеря. Далеч по-престижно ще бъде за първенството ни да си има повече играчи от тази футболна сила.

Саша Антунович

Преди дни бе надрусан и обран от проститутка, което е по-срамно от загуба от “Ботев” (Враца). За разлика от 99% от футболистите в Първа лига, Сашата Антунович носи на пиене. Въпреки че вече е 150 кила, той със сигурност ще бродира с класа по родните терени. Пиенето няма да му пречи. Преди победата на столичното “Локо” над френския “Рен” насред Франция с 2:1, сърбинът ударил няколко чаши уиски на екс, че бил нервен. Малко по-късно мушна и двата гола за победата. Сега “железничарите” не са в елитната ни група, но чуваме, че “Левски” търсили конкуренция на Ривалдиньо, така че…

Димитър Бербатов

След толкова “дървета” трябва да подсилим Първа лига и с техничар. С баце Митко, те ще набъбнат на… един. При радостта след всеки гол, нападателят ще рекламира книгата, която издаде преди дни. Само се надяваме Бербата да не реши отново да го раздава халф, че при среща с Хали Тиам или Светльо Дяков, може да приключи с футбола от раз.

АКО СМЕ ТЕ ИЗКЕФИЛИ, КУПИ СИ НАШАТА ОТКАЧЕНА КНИГА, БРАТО – ЦЪКАЙ СМЕЛО

Кефи ли те?

“Ривър Плейт” и “Бока Хуниорс” играят в Европа на 9 декември

Поставиха Бербатов сред най-добрите нападатели в цялата история на Висшата лига