in

Поставиха Бербатов сред най-добрите нападатели в цялата история на Висшата лига

Българският футболист Димитър Бербатов, който през кариерата си защитаваше цветовете на английските Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм попадна в топ 30 на най-добрите нападатели в историята на Висшата лига в класация, изготвена от списание FourFourTwo. На него му е отредена 20-ата позиция, което реално е супер яко признание, защото можеш да си представиш колко нападатели са минали през първенството на Англия.

НАПРАВИ СИ ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИЦИТЕ, БРАТО

“Въпреки че участва във финала на Шампионската лига през 2002 г. с Байер Леверкузен, феновете на Тотнъм не бяха сигурни с какво ще се сдобият, когато техният клуб привлече българина през лятото на 2006 г. Но на Берба не му отне много време да придобие култов статут с неговия безгрижен, но ефективен стил на игра, превръщайки “белите” в един от английските тимове, които трябва да се наблюдават (без да споменаваме и в носители на Купата на Лигата). Манчестър Юнайтед скоро го отмъкна за 30 млн. паунда и след слаб старт Бербатов отново заигра добре. Особено през сезон 2010/11, когато отбеляза рекордните за него 20 гола и спечели титлата.

Беше позагубил малко от скоростта си по време на двата си сезона във Фулъм, но това направи неговия валс по терена още по-впечатляващ. В ера, където скоростта и физиката бяха считани за почти задължителни за всеки топ нападател, леката разходка на Берба беше нужното различие от рутината във Висшата лига”, пише за родния играч списанието, цитирано от Спортал.

На първо място в класацията е поставен Тиери Анри, а топ 5 допълват Алън Шиърър, Ерик Кантона, нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро и бившият съотборник на Бербатов Уейн Рууни. Зад бившият български национал остават играчи като Емануел Адебайор, Юрген Клинсман, Ромелу Лукаку, Карлос Тевес, Диего Коща и Никола Анелка.

Кефи ли те?

Още петима футболисти, които да се завърнат в Първа лига

Ето коя е най-пиещата нация в Европа, не сме ние за съжаление