in , ,

Защо Роналдо играе с номер 7?

Кристиано Роналдо играе с №7 заради бившия му треньор сър Алекс Фъргюсън, брато. Португалецът превърна цифрата на гърба си в еблематична с изявите си по терена, но не тя е била неговата любима. Играчът дори вкорени числото в своята марка “CR7”. “Седмицата” дори вече е синоним за Роналдо. Носи я в „Манчестър Юнайтед“, „Реал“ (Мадрид), а сега и в „Ювентус“. Но защо този номер е толкова важен за него?

Кристиано игра в “Спортинг” с №28 до трансфера си на “Олд Трафорд”. Тогава поиска същото число на екипа си. Фъргюсън обаче проведе разговор, който го убеди да промени решението си. Шотландецът му каза, че притежава качествата, за да носи емблематичния номер за клуба. №7 се превърна в такъв, заради играчите като – Джордж Бест, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм…

“Ти можеш да бъдеш като тях”, каза Фъргюсън на Роналдо.

И Кристиано го послуша.

При трансфера си в “Реал” португалецът облече екип с “деветка”, заради заетия му нов любимо номер, носен от легендата Раул. В първия си сезон на “Сантяго Бернабеу” Кристиано заби 33 гола. След това получи жадуваната “седмица”. В първата година с нея вкара 53 попадения.

В националния отбор Роналдо започна с номер 17, но защото се засече по едно време в тима с Луиш Фиго. В последствие “седмицата” отново бе за Кристиано.

В последните години португалецът има и друг навик – да играе само с екипи с дълги ръкави. Роналдо заряза късите, заради краха на националния отбор на Евро 2004 и Мондиал 2006. Тимът му загуби финал и полуфинал, а в двата случая Роналдо напусна терена със сълзи на очите.

Кефи ли те?

Как изглежда тялото след 55 часа плуване (СНИМКИ)

Тото битката на братоците: седмица 3