in

Как изглежда тялото след 55 часа плуване (СНИМКИ)

Хората в днешно време са мотивирани да постигат невъзможното, брато. Някои от тях са с вроден авантюристен характер, други жадуват за слава, а трети може би заради манията със социалните мрежи. Това, разбира се, са си наши размишления.

Мартен ван дер Вейден със сигурност обаче не е от хората, които ще го направят за едната снимка в края на състезанието. Той е олимпийски златен медалист по плуване, а сега добави нова вдъхновяваща страница към своето CV.

Холандецът плува в продължение на 55 часа, спирайки единствено за кратки паузи. А целта бе повече от рекорд или медал – набиране на средства за изледване на заболяването рак. В крайна сметка ван дер Вейден набра общо 4 млн. долара, които да дари за благотворителната кауза.

Тук някъде е хубаво да се спомене, че едва 19-годишен, спортистът е диагностициран с левкемия. Това обаче не го отказва да се бори първо с живота, а след това и с мечтите си. И в двета случая излиза краен победител. Мартен побеждава коварната болест, а през 2008 година взима и медал от олимпийските игри в Пекин.

И всичко това, за да дойде и моментът, в който да преплува 160 км в родината си за 55 часа. Трудности все пак не липсват, а 32 км преди финала той все пак прекрати маратона, заради настинка и замърсени води. Но победата все пак е постигната – 4 млн. долара за добра сума за целта, а 55 часа във водата също не бива да се подценява. А снимките на тялото му след края на плуването се превърнаха в истински хит…

Кефи ли те?

Най-красивата коза

Защо Роналдо играе с номер 7?